• vumbi
  #5
  "Eloszor is ez a periferialis motorikus rendszerbol veszi a jelet es a periferialis motorikus rendszerbe viszi at."
  nem, a mozgato kereg ingeruleteit olvastak ki es vittek at a fogado fel mozgato kergebe.

  "A masik gond, hogy mind a meresi, mind a stimulacios eljaras alkalmatlan pontos iranyitasra."
  Ez miert gond? Igazoltak egy technologia mukodokepesseget. Elso lepes egy lapkutatasban.

  "A harmadik hogy csalnak, csak egy olyasmi ingert kap a fogado fel, amilyen pl. az mri-ben eri az embert, de ennek hatasara mar o mozditja meg az ujjat, tudatos iranyitas alatt."

  Olvasd ujra a cikket. A ficko olyasmit erzett mintha tikkelt volna a szeme, ami azt jelenti, hogy az ingerulet eleg eros volt, noha gondolom tudta volna moderalni pl ha arra utasitjak, hogy szurja le az anyjat.

  "Egyebkent az egesz eljaras semmivel sem komolyabb mint egy atlag mobiltelefon fejet ero magneses tere es annak sincs komoly hatasa. (vagy nem vizsgaljak a kozvetett neuralis hatasat)"

  se eleje se vege mondat. az eljaras gagyi mint a mobil technologia, vagy az eroter gyenge amit alkalmazni mint a mobile? vagy mi lett volna ez?

  "Mindenesetre nagysagrendekkel jobb eredmenyt lehetne elerni beultetett elektrodakkal, mivel ott pontosan tudnak merni es ingerelni is."

  Pontosabb lenne, de az alkalmazasi lehetoseg sokkal kissebb lenne, raadasul be kellene drotozni az egesz motoros mezot, itt meg csak a ingerlo tekercs poziciojat kell megvaltztatni. Meg aztan emberes kiserletek, beultetett elektrodakkal? ezt gondold ujra. Jogi szabalyozas, onkentes alanyok, penzugyi hatter megeteremtese etc. Raadasul egy masik cikkben a kutatok megjegyeztek, hogy masok is csinalnak hasonlo kutatasokat, ugyanezzel a technologiaval, ami azt jelenti, hogy a noninvaziv vonalat jobban finanszirozzak a tudomanyos alapok, hala istennek. Szerinted az iPhone 10 mennyire lenne kelendo ha egy elktrodat lonenek az agyadba, mert billentyuzete mar nincs?