• KopaszIsten
    #3
    Egy dolog a pixelszám. Attól még lehet elmosódott, szemcsés, stb. a kép. Aki komolyan veszi a fényképezést, kamerázást jobb ha fényképezőgépet, kamerát vesz, és nem ilyen játékszerekkel játszadozik. Ezek arra jók, hogy ha nincs nálad a fényképezőgéped, mert nem terveztél fényképezkedni, de valamit gyorsan le akarsz kapni, akkor van nálad valami. Aki foglalkozik fényképezéssel, kamerázással jobban el tudja magyarázni nálam, hogy nem minden a pixelszám. Márpedig egy körömnyi helyre bezsúfolt háttértechnika nem veszi fel a versenyt egy normális fényképezőgéppel képminőségben.
    Ez most nem kötözködés, csak általában mindenki csak a pixelméretről beszél, mert ezt érti a nagyközönség, de arról már nem esik szó, hogy milyen/hány ccd van a gépben, és egyéb technikai paraméterekről sem esik szó, ami nagyban befolyásolja a kép minőségét. (Bocs a pongyola megfogalmazásért, de nem tudom sajnos szakszerűbben megírni.)
    Fentiekből kifolyólag és mert nem nagyon érdekel a fényképezgetés engem nem túlzottan érdekel hány megapixeles a telóm kamerája, mert nem sűrűn használom.