• Amergin
    #3
    1. Ez nem "listázás"??? ÁJVÉK! LISTÁZZÁK, hogy ki vagyok mi vagyok!! ÁÉJRÓÚPÁÁÁ!!! SEGÍÍÍTS!!! Máris látom lelki szemeimmel a masírozó fekete mellényeseket, hallom a bakkancsaik csattogását! Ajvék! Rettegek és elhatárolódom!
    2. Ha ez alapján az etikátlan és törvénytelen adatgyűjtés (ombucman??? mi a faszt csinálsz?) adtak volna hitelt 2008 előtt, akkor nem lett volna hitelválság. Csakhogy!
    Csakhogy akkor úgy pörgött minden banki hitel, hogy minden bank magasról szarta le, hogy ki mennyire hitelképes: mindenkinek adott, aki kért, mert a versenytársak is mind ezt csinálták és ők sem akartak lemaradni. Az akkor piaci helyzetben pedig a piac "elhitte", hogy egy fedezetnek adott ingatlan 50.000$-t ér és nem pedig 15.000$-t, amennyiért ma el lehetne adni, így ez a hozzáállás az adott körülmények között ráadásul még racionális is volt.
    Ilyen ez a kapitalizmus....
    Szóval ugyanaz a bank, amelyik most "listáz" egy hitelezési boom esetén meghág majd minden biztonsági szabályt a kihelyezéseket illetően (bocsánat lazít a hitelezési gyakorlatán- így mindjárt szebben hangzik, nemde?), ellenkező esetben lehúzhatja a rolót.
    Vicc ez az egész! Csak hát végül is ti fizettek meg mindezért, egyszerű polgárok...