duke#21
"Az neked a "szórakozás", hogy ne már mások mondják meg, hogy mikor hová mehetek, ha egyszer ott van dolgom?
MEDDIG TART MÉG EZ AZ ÓCSKA DEMAGÓG HAZUDOZÁS HOGY "100 MILLIÓNYI BALESET.."
100 millió? Hol élsz te?"
Azt a sok marhasagot nyilvan te sem gondolod komolyan. Amugy a 100 millio balesetet talalomra mondtam, mert ugy gondoltam, hogy 100 ev alatt ennyi biztos tortent mar. Kozben utanna neztem, es kiderult, vilagszerte evente 50 millio ember serul meg kozlekedesi balesetben, ebbol 1.3 millio meghal. Ha ezekhez meg hozza veszuk, a szemelyi serulessel nem jaro esemenyeket is, ami ennek a tobbszorose, akkor nem hogy 100 ev alatt, de meg az evenkenti 100 millio baleset sem tulzas. Nem ketseges, 100 milliardos nagysagrendu lenne a megtakaritas, ha ezek a balesetek nem tortenenek meg, es akkor az emberek szenvedeset meg nem szamoltam, vagy a balesetek miatt, millio szamra lezart utak koltseget.
Amugy meg nincs mitol felni, minden sokkal jobb gyorsabb, biztonsagossabb lesz a robotautokkal, es senki nem fogja szabalyozni, mikor hova mehetsz.
Elmondom, milyen lesz 10-20 eve mulva a kozlekedes, amikor remelhetoleg, mar csak robotok fognak jarmuvet vezetni az utakon.
Az auto gombnyomasra magatol oda parkol a haz ele. Beszallsz, majd szoban, irasban megadod a celt. A kozponti szamitogep azonnal megtervezi, az epp aktualis legrovidebb, leggyorsabb utvonalat. Az elektromos auto elindul, es egyenletes 30-40-es sebeseggel, fekezgetes, es megallasok nelkul, fele annyi ido alatt, tized akkor energia felhasznalassal megerkezik a celhoz, mint amikor az emberek, a piroslampatol-piroslampaig gyorsulgatva szaguldoztak, veszelyeztetve sajat es masok eletet. Az auto 10 meterre megall a celtol, mindenki kiszall, es nem kell foglalkozni a parkolassal. Mert az auto gondoskodik magarol, parkolot keres, vagy akar haza megy, vagy keres egy toltot ha arra van szukseg. Es ennyi, minden sokkal biztonsagosabb, kiszamithatobb, kornyezetbaratabb, emberibb lesz, a jelenlegi autos amokfutashoz kepest.