• zizikus
    #77
    "
    Matematikai függvényekkel akarod az általad kitalált "földrengések elméleti maximumát" számolni? O.o Figyelj, ilyenkor úgy szokták - az értelmes emberek - hogy küldenek egy linket, persze nem létező számításokra, meg szógazokra, mint "földrengések elméleti maximuma" nem nagyon van link..."

    Leirtam, de fogalmad sincs mit.

    "Aham... A Richter-skála a hosszanti és kereszthullámok különbségeit nem veszi figyelembe, és sok egyszerűsítő feltevést tartalmaz (nem veszi figyelembe a közeg inhomogenitását, az obszervatóriumok altalajának eltéréseit és a mérőműszerek különbözőségét sem). Másrészt erősen szubjektív, mivel egy 4 erdőségű földrengés lehet pusztítóbb egy 10-él is. Végre elismered, hogy "földrengések elméleti maximumának" egy általad kitalált szógaz. God."

    A P es S hullamokra gondolsz?

    Szerinted a Kb az mit jelent? Miert irtam hogy ne kerd J-ra pontosan? Es miert irtam azt? Valamint az elmeleti maximumot egy hozzaszolasodra reagalva irtam, hogy mindennek van hatara, de Te meg mindig ezen rugozol. Ember, ennyire nem lehetasz mar ilyen! Vagy nem ertetted meg? Ugy latom nem. Ertelmes emberek felfogtak volna, hogy nezzenek utana maguk, mert a masik felnek ugysem hinne el, de ezt is leirtam neked, latom nem olvastad el, vagy nem fogtad fel. Azzal, hogy nem ollozok ide neked egy levezetest, vagy megfigyeleseken alapulo meghatarozast, nem jogosit fel arra, hogy utana igazad lesz. Kerdesem, ha ennyire vagod a temat: Adott fizikai parameterek amik vegesek, valamint VEGES kiterjedes mellett letezik maximum tarolhato mechanikai energia, vagy vegtelenul halmozodhat? Ha nem vegtelenul akkor az mi? Minumum, vagy Maximum? Te tenyleg nem erted?

    "Az, hogy Japánban törvényileg előírt minimum 100 év legmagasabb cumiját vették (eddig) figyelmébe, illetve az erőmű 70-80 években épült. Illetve, hogy ezt a legközelebbi renováláskor akarták megtenni, csak a cunami előbb jött. Tehát megkapták rá a pénzt és az építési engedélyt. Innentől kezdve politikai okokat emlegetni igencsak false."

    Japanban igen. Ertetted a linkbol idezett elveket, amik vonatkoznak Europara, es az USA-ra? Szerintem nem.

    "Utólag könnyű okosnak lenni. Előre látható volt? Ha igen, mutasd."

    Szerinted az elso link amiben a szakemberek ravilagitottak az mi? Amugy mit nem ertettel ebbol: (641 oldalnyi elemzes, letoltheto a teljes tartalma)

    "Ott, hogy [email protected] ra mit mondak nekik korabban. Amugy szerintem mond el azoknak a szakertoknek, hogy hulyek, akik a tragedia elott figyelmeztettek az uzemeltetoket!"


    Irtad:

    "Az, hogy Japánban törvényileg előírt minimum 100 év legmagasabb cumiját vették (eddig) figyelmébe, illetve az erőmű 70-80 években épült. Illetve, hogy ezt a legközelebbi renováláskor akarták megtenni, csak a cunami előbb jött. Tehát megkapták rá a pénzt és az építési engedélyt. Innentől kezdve politikai okokat emlegetni igencsak false."


    Erted: "....legközelebbi renováláskor akarták megtenni...."

    Majd irod:

    "Utólag könnyű okosnak lenni. Előre látható volt? Ha igen, mutasd."

    Bakker! Nem is kell mutatnom leirtad megad! Vagy nem tudtad mit irtal par sorral feljebb? Miert akartak a renovalaskor megtenni? Mi volt az okuk? Kik mondtak nekik? Es meg kered, hogy mutassak? Hat, hat..

    "Ezt teszik. Ha jól tudom, 1000 éves legmagasabb cunamiját veszik majd ezentúl figyelembe."

    Ok, es mi a turo akadalyozta meg oket korabban? Mar a tervezeskor? Eddig kellett varni? Mikor pl az europai szabvanyok mar regota sokkal komolyabbak? Mondom ennel ekesebb bizonyitekok nem kellenek arra, hogy ami bekovetkezett, az igenis varhato volt, kerlek le ne ird megegyszer, hogy:

    "Előre látható volt? Ha igen, mutasd."

    Szerintem Te osszekeversz valamit. A foldrengesek helye nem megallapithato, valamint az sem, hogy mikor fog kipattanni, ez igaz. Ezert kell a statisztikahoz folyamdni, ami ugye nem mindegy, hogy 100 evre nyulik vissza vagy 10 000 vagy 100 000 evre. Ennek viszont semmi koze ahhoz, hogy jo becsleseket adjunk egy rendszerben tarolhato mechanikai energiara.

    "
    Az egyik valaszomra irtad:

    "Nekem az az erzesem, hogy kicsit magyarazkodnak, amugy van is alapja (nem kicsi) mert tudom milyen egy ekkora foldrenges, de mintha nem lett volna gazdasagos a buli, energiara meg igeny volt, hat rabolintottak. De ezt is irtam mar."

    Tehát érzés... aham. Jó, én eddig tényekről beszéltem, meg kértem. Köszönöm, hogy megosztod. :("

    Te ebbe belekotsz? Komolyan? Innentol nem lehet komolyan venni teged. Mutasd meg a tenyeket amiket irtal legyszives, mert nem nagyon emlekszem rajuk.


    "Valóban van egy vita a SZAKEMBEREK körében. Szakember vagy? Én azért látatlanba nem mernék okoskodni."

    Igen.