• zizikus
    #74
    Irtad:

    "
    Tehát nem tudod mivel (és hogyan) számoltak, de azért te tudni véled, hogy rosszul tették mindezt. Aham..."

    Hat igy utolag belegondolva lehet vettek az elmult 100 ev legnagyobbjat + 10 cm, mert sikerult alulmulni az eddigi legnagyobbat majdenm 3x. :-) viccelek, nehogy beporogj!


    Erdekes Link
    Idezet a linkbol:

    "A gigantikus japán földrengés során 3x1023 J energia (300 ezer peta J) szabadult fel, melyből kb. 2x1018 J szeizmikus hullámokká alakult." Kepzeld ezt sem az ujjukbol szedtek am ki! :-) Mivel mechanikai hullamokrol van szo, ismerni kell a feszekmechanizmusokat es a kozetfizikai parametereket egy ilyen becsles megadasahoz.

    Masik idezet:

    "A cunami kialakulása és terjedése jól modellezhető. A kialakult szökőár terjedése tenger alatti nyomásmérő érzékelőkkel, műholdas megfigyeléssel is követhető."

    Csak a szamitasos ketelkedeseidre egy kis valasz.

    "Az atomerőművek földrengésbiztonságával foglalkozó amerikai, európai és japán szakemberek körében évek óta jelen van és érződik egyfajta szemléletbeli különbség. Európában és az USA-ban olyan kis valószínűségű földrengésekre is megkövetelik az atomerőművektől a biztonságos leállást, mely csak 10-100 ezer évenként fordul elő. Ehhez képest a japán atomerőművek „kamikaze” módon, „isteni széllel” működnek. Mérsékelten szeizmikus területeken persze sokkal könnyebb a konzervatív hozzáállás"

    Ezt nem en irtam, de egyetertek vele.