levente68#99
Pontosan. Én Canon-ra tértem át a Pixma 4000-estől kezdve és abból, meg az utódaiból fogyasztottam el jó párat. Többen használtunk ugyanilyeneket és egybehangzóan ugyanazt tapasztaltuk.
Az csak egy dolog, hogy hányszor nulláztam az állítólag megtelt maradék tinta tartály számlálóját, de érdekes módon soha nem lett tényleg tele az a filcdarab, amit annyira óv a gyár, hogy szervizbe kell vinni miatta a gépet.
Az a fontos inkább, hogy az első szériák kurva sokat bírtak és szépen lehetett látni, hogy egyre romlik a minőség, holott szinte ugyanaz volt a nyomtató, csak szépen pici dolgokat változtattak, hogy ne is legyen kompatibilis a régivel és azonos használat mellett szépen az újabb ment hamarabb tönkre.
Legendásan sokáig bírta egy régi modell, a 865-ös, ha jól emlékszem, én egyet használtan vettem piti pénzért, mert haver már kb. egy autó árát megkereste vele ;o) és még nálam is ment annyit, mint egy mai.
Nem az a baj amúgy, ha valaki nem látja ezeket, de ahogyan védi a baromságot, az szánalmas. Mindenki hülye, mert neki igenis tönkrement a mosógépe, lol...