• yesname #28
    A mobilrendszerekről való véleményalkotásnál nem kéne általánosítani, hanem nézni kell a vasat is alatt és hogy a gyártók mit gányolnák el benne saját ízlésük szerint.
    Az iOS nagyon jó rendszer. Zárt és fix hardver van alatta, ezért olyan sima működésű és jól optimalizált.
    A WP-nél a rendszer zárt, de már sokféle hardver kiszolgálására szolgál.
    Az android meg nyitott ugye és rengeteg hardverre engedélyezett is a gyártók általi feltelepítése. Pedig az android sem rosszabb az iOS-nél. Sőt, nyitottsága miatt többet ad, a geek-ek és "szakértők" kezében főleg.
    Ugyanakkor midenféle szar telefonra felpakolják a gyártók és átalakítgatják saját elképzelésik szerint. Ennek következménye, hogy sok készüléken nagyon lassú, fagyogathat stb.
    Még az erős hardverrel rendelkező telefonokon is lagolhat (mint pl. Galaxy S2, S3), mert a Samu ugye minden szart belepakol és az alap kernelt is kénye-kedvük szerint alakítgatják a gyártók.
    Ha megnézünk egy stock androidos készüléket, mint pl. a Google készülékei (pl. Nexus) vagy lecseréljük rá a gyártóit és aztán telepítjük amire valóban szükségünk is van, jobb mobilrendszert kapunk végeredményül. Ég és föld lehet a különbség.
    Az android szabadosságának és korlátlanságának (hogy milyen készülékekre engedélyezett a kiadása) az eredménye, hogy létezik számtalan gyenge, de számtalan kiváló droidos készülék is.