Gondolkodjunk már emberek! Ha egy ilyen "virtuális" valutáért vehetek szolgálattásokat és termékeket, valamint valakik nekem ebben fizetni tudnak, ezzel máris kijátszottuk az adóhatóságot és meghágtuk azt a jogot, ami csak egyetlen banknak van egy-egy adott országban, hogy ugyanis PÉNZT kreáltunk.
Értsd. ha én ebben kapom a fizumat a valós melómért és utána ebben veszem meg amire szükségem van, akkor sem személyi jöveeldm adt nem fiztetem,s em áfát, sem TB-t, sem semmit, de a munkáltatóm sem fizette utánam a szokásos költségeket, amik ránézve pediglen KÖTELEZŐEK. EZ adócsalás a javából. Nomeg pénzmosásra is ideális helyzet.
Eezeket a szolgáltatásokat igen erős ellenőrzés alá kell venni és kidolgozni a rájuk vonatkozó szabályrendszert és törvényeket. Különben az egész alapjaiban borítja a jelenlegi társadalmi, politikai és gazdasági berendezkedést, de úgy kb. mindenhol a világon. Nyilván erre senkinek sincs jelenleg szüksége, legkevésbé az uralkodó elitnek.
Volt erre sok próbálkozás, fabatka stb. de ezek általában kis közösségeken belül terjedtek és mire kikerültek onnan, azonnal be is tiltották és szénné büntették őket. AZONBAN ez világméretű és így rendkívül veszélyes. Ésszerű, hogy mindenki rájuk szál. Leg1xűbb betiltani élből, csípőből, de megpróbálni szabályozni és mégis sápot szedni belőle még okosabb döntés. A durvánkapitalista államok inkább ezt a megoldást preferálják jelenleg, hiszen ők sem akarnak kimaradni egy ilyen jó üzletből.
Mondok egy példát: Ha bitcoin-ban utalok havernak 100k HUF-nak megfelelő pénzmennyiséget, akkor nekem ez banki átutalásnál durva költséget jelentene, plusz menne a tranzakciós illeték is az államnak stb. Node a bitcoinban szar sem megy sem a banknak, sem az államnak. ERGÓ ez "csalás" a mai jogrendszer szerint, a törvények tudatos kijátszása. Ez két ország között intézve még durvábban sérti "egyesek érdekeit"... :DDDD