• nlght
    Szerintem meg az sokkal durvább, hogy már 20+ éve hagyják a politikusaink, hogy 1000 lyukon szivárogjon az államkassza, sőt ez az érdekük, pedig azért választja meg a nép őket, hogy minden erejükkel a népet védjék és erősebbé tegyék, még esküt is tesznek... Nekem nincs bitcoinom, mielőtt megkérdeznéd. Lehet, hogy a kapitalizmus elméletben egy fasza modell, de a gyakorlatban a szakadék szélén tántorog ez a modell, hála a kilóra vehető politikusoknak, rátenném a balherémet, hogy a köv. 50 évben olyan világválság jön, amilyet még nem látott a világ és mielőtt megkérdeznéd sajnos nem látok jobb modellt a lecserélésére.

Egyébként belegondoltál már abba, hogy ha csak 1 valuta lenne az egész bolygón (mondjuk az ensz-dollár) akkor nem lenne spekuláció és nem menne el egy rakás pénz, idő és energia arra, hogy egy ország aláássa egy másik ország gazdaságát különböző eszközökkel... (ja és a zs bankárok se gazdagodnának meg az átváltásokból)
    Onnan már csak egy lépés lenne a világbéke és mehetnénk gyarmatosítani más bolygókat, mert ennek a bolygónak már úgy is annyi, nem sokára elfogy a hélium, foszfor, olaj stb. (nem kell kioktatni, tudom h egy szép kis álom csak, valszeg sosem valósul meg)