Realms of Arkania: Blade of Destiny
  • Renegade
    #1
    Na, az igazán hardcore és kellően öreg RPG őrültek biztosan ismerik ezt az univerzumot.

    Volt egy gyenge próbálkozás pár éve (Dragonsang), hogy feltámasszák a legendát (újhullámos vacakként), de az nem volt akkora siker.

    Így egy csapat beigért egy one-to-one remake-et.

    Az alap egy német nyelvű papiros szerepjátékból (Das Schwarze Auge) született, ami jó német szokás szerint kellően komplex szabályrendszert rittyentett a világ köré.

    Érdekességek az eredeti trilógiából: legbonyolultabb karaktergenerálás. Plusz már 92\'-ben ilyen apróságok voltak benne: kocsihajtás, előny, hátrány, fóbiák, megfelelő felszerelés összeválogatása (a fegyverek eltörnek, a kaja fogy, alul öltözött kalandozó megbetegszik télen a vadonban), fontos, hogy ki megy elől: városban tolvaj, erdőben elf/hunter, dungeonban törp. Az sem mindegy, hogy hívő-e a karakter, kiben hisz, stb. Kötél nélkül nem javasolt a hegymászás, lovaglás skill nélkül ne eröltesd a lovas harcot, úszás skill nélkül max patakon akarj átkellni. Esti táborozásnál ki mit csinál: harcos örködik, hunter vadászik, alkimista botyókat gyűj. Városban tolvaj alkudozik az éjszakát meg végig lehetett bunyózni/ripacskodni/inni.

    Az új már megjelent virágboltban/steamen, csak hát jó szokás szerint még bugos (1.11-nél tart most a patchelés).

    Ez a játék volt minden idők legkomplexebb RPG-je, remélem az új nem változtat a játékmechanikán.

    Régi:

    letöltés

    kari leirás & hintek

    ilyen volt:




    ilyen lett: