EverQuest NEXT ( MMO )

• Shion
    Most kíváncsiságból én is felnéztem a hivatalos honlapokra és EQN-ről 180 napja, míg Landmark-ról 90 napja semmi új hír :(

Nagyon úgy tűnik, hogy leálltak velük. Hogy ideiglenesen háttérbe szorultak más projectek kedvéért vagy végleg leálltak velük, nem tudni. Bár szerintem utóbbit biztosan bejelentették volna, mert a béta regisztráció továbbra is aktív.

Én mindenesetre sajnálom, mert a játék motorja ígéretes, a rombolható/tetszőlegesen alakítható világ újdonság lett volna, valamint a fix scrip-ek helyett az AI használata új élményt adott volna. Bár ami harcot és fejlődési rendszert mutattak, na az kiábrándítóan silány volt, az sima copy-paste volt GWN, FFXIV, ArcheAge és más MMO-k rendszeréről, de ezekből is csak a legegyszerűbb dolgokat másolták át. A végeredmény 3-4 gombos karakterek, minden támadás instant, semmire nem lehet reagálni, agyatlan hentelés. EQ2 26 class-a és mindegyik class 30 spelljét követően ez hihetetlen primitív rendszer lett volna. Engem, mint klasszikus MMO játékost, kimondottan taszít az egyszerűség, tehát ezen a téren nagyon rossz irányba mentek el szerintem.