• CairoJack
    #12
    "Elemzők most megpróbáltak rávilágítani arra, hogy mi lehet a probléma a társaság stratégiájával." - Úr isten, ehhez valakinek elemző kell?

    Kva egyszerű. A Surface egy igencsak jó elgondolás. Egy tablet, amit 1 mozdulattal kvázi laptoppá alakíthatsz, mindezt egy igényes házban, szépen kivitelezve. Ennyi volt az összes jó, amit el lehetett róla mondani. Most jön a szopóka.

    Bár a Win 8-at alapvetően tabletre találták ki, nagyon nem használható rajta. A metró felület nem lenne rossz, ha nem lenne botrány ronda, testre szabhatatlan, kezelhetetlen, és funkció szegény. De maga az alapkoncepció jó, csak rengeteget kell még csiszolni rajta, de pár év és akár jó is lehet. Mondjuk a grafikát, a testre szabhatóságot és a vezérlést illenék a nulláról újrakezdeni.

    Aztán hardver fronton is vannak gondok. Pl szép a Surface Pro, csak vastag és nehéz. No meg az aktív hűtés miatt rezonál és zúg. Tabletben senkit nem vonz a mozgó alkatrész. Ezt el kell felejteni. Nagyon gyorsan. Csak passzív hűtés és SSD jöhet szóba.
    Persze a nagy fogyasztású procinak hála 2-3 órás üzemidő karcsú nagyon, mint ahogy az sem szép dolog, ha a 32 gigás verzióból csak 16-ot tudsz használni, mert a többit megette az OS maga.

    Arról nem is beszélve, hogy a Win8 nem jól skálázódik, egy 10 colos full hd panelen kész rémálom az asztali felületet kezelni az ujjacskákkal, főleg, mivel hogy nincs rajta pinch zoom. A tabletes felület meg olyan béna, hogy előbb utóbb úgy is az asztalon köt ki az ember. Mondjuk rögtön akkor, ha egy fájlt akar megnyitni, mert a metró felületen nincs fájlkezelés.

    Amilyen vacak tableten a W8 "hagyományos" felületét kezelni, olyan borzalmas egérrel használni a metrot. És csak hogy nehogy már kényelmesen, gondoktól, és bosszúságoktól tudja az asztali felhasználó használi az OS-t még rá is kényszerítették az új felületet. Kva nagy hiba volt, a minden eddiginél hatalmasabb bukás ezt jól mutatja.

    Természetesen amiket írtam, az csak a Surface Pro-ra igaz, az RT annyira halott elgondolás, hogy szót sem vesztegetek rá. Tök felesleges, nevetséges, és xoar.

    Szóval igen, az MS ezt nagyon benézte, és ha ki akar mászni ebből a gödörből, akkor nagyon komolyan neki kell esnie, hogy a következő generációra használhatóvá gyúrja a W8-at.

    Jah és még valami. Kva drága volt. Nem tudom, hogy miként gondolták, hogy valaki ki fog adni 500 rugót egy olyan tabletért, ami erőben nem veszi fel a versenyt egy 150k-s laptoppal. Ha meg az RT-t nézzük, ki ad 250-300 rugót egy olyan tabletért, ami egy 30 rugós kínai tablettel sem veszi fel a versenyt funkcionalitás terén??? (Hogy a nem létező App kínálatot most ne is említsem)

    Száz szónak is egy a vége, a Surface Pro jó elgondolás, botrány xar csomagolásban és árazással. 2-3 generáció múlva, ha lesz hozzá egy jó OS, meg passzív hardver, király cucc lesz, addig viszont az MS-nek ne legyenek elvárásai. Ez már nem a 80-as évek, ahol - választás nem lévén - az embere eltűrték, ha egy cég használhatatlan terméket akar rájuk erőltetni arany áron.

    (UI: Komment 8-9: mondjuk az foglalkozik vele, aki ezt kénytelen napi szinten használni, a munkája miatt, és nem igazán tetszik neki az ötlet, hogy ami eddig jó volt, lecserélték valamire, amivel csak szo*ás van.)