• kvp
    #2
    A wifi nagyon rossz energiahatekonysaggal dolgozik, bar kepes gyors is lenni. A mobilnetes hozzaferes jobb hatekonysagu, nagyobb hatotavolsagu es raadasul mesterseges forgalmi es savszel korlat nelkul nem is annyira lassu.

    A tv frekvenciakra az lenne az idealis megoldas, ha 4G-s mobil halozaton adnak ip multicast-tal az osszes csatornat. Ezzel jelenleg az egyetlen gond a 4G lefedettseg hianya. A wifi eseten viszont relative jo otlet elvinni a viz altal legjobban elnyelt frekvenciarol, mivel igy az elolenyek nem arnyekolnak annyira es csokkene az elettani hatasa.

    Az egyetlen amire nem tudok jobbat mondani, az a meglevo fm radiok problemaja. Elvileg 2014-ig le kellene cserelni oket digitalis rendszerre, viszont jelenleg nem leteznek hasznalhato digitalis radio vevok, tovabba az eu altal szabvanyositott technologia nem terjedt el a vilagon. Ennel mar az is jobb lenne ha a dvb-t rendszeren adnanak radioadasokat is. Persze csak miutan a mobiltelefon es ebresztoora gyartok integraltak a dvb-t vevoket minden termekbe. Azert erdekes lesz amikor 1-2 ev mulva mar tilos lesz hagyomanyos villanyegoket hasznalni, nem lesz analog tv es radio, hanglemez, kazetta es cd sem. Nagyjabol ekkoriban akarjak lekapcsolni az utolso vezetekes telefonokat is. (statikus /csak egy cellaban hasznalhato/ asztali mobilt kapnanak helyette az utolso elofizetok) Ha nem lett volna a mostani valsag, mar tullenenk ezeken.