• kvp
  #11
  "És a wifi miben jobb, mintha közvetlenül rákötöm a laptopomat egy utp kábellel a rohadt routerre?"

  Az, hogy ide nem kell laptop, es nem kell kabelezni, tovabba a lejatszas elinditasa utan a taviranyitot (a mobilt) akar el is lehet vinni akarhova. Tehat kikuldi a parancsot a dongle-re (mondjuk a szulo a munkahelyerol az otthoni tv-re kotott dongle-re), majd innentol a mobil keszulek mar nem terhelodik. Ugyanez igaz weboldal betoltesenel is, tehat onnantol a tartalom a tv-n marad, a mobil meg nem merul le. A trukk az, hogy nem kell egy halozaton vagy egy kontinensen lennie a vezerlo es a vezerelt keszuleknek, csak mind a kettonek a neten kell lennie es latnia kell a google szervereit.

  "A ket, haromszrom aron kaphato multimedia boxok (Roku, AppleTV, stb...) joval verzatilisebbek. Akinek meg ez az arkulonbseg a donto, abbol meg sok extra bevetele ugysem lesz a Googlenek."

  Lesz, mert egyreszt ezt nem nagyon kell telepiteni, tehat azoknak jo akik nem ertenek hozza, masreszt ezt el lehet vinni magunkkal egy nyaralasra is vagy egy uzleti utra, harmadreszt mar az bevetel a google-nek, hogy a youtube-os reklamokat nezik az emberek ahelyett, hogy az apple-nek fizetnenek a filmekert. Tehat nagyjabol mindenki jol jar, aki nem ert a technikahoz. Persze ez az sg latogatoit nem erinti, de szuloknek, vagy kisgyerekes helyekre 2. vagy 3. keszuleknek ez sokkal kenyelmesebb es olcsobb mint az apple fele megoldas vagy egy tenyleg okos media box.

  Persze azt azert hozzatennem, hogy papiron az upnp-s okos tv-k is tudnak ennyit, viszont amilyen rossz szoftvereket adnak hozzajuk meg mindig jobb a google megoldasa. A tiszta megoldas meg az lenne, ha lennenek markasabb android-os media pc-k, tehat olyanok amiket az atlag amerikai meg is mer venni.