Mindent a fehérkalaposok világáról (jelentkezés-hol?,képzés-tematika, munkaerőpiaci lehetőségek)
  • homeless
    #9
    Egy IT-s karrier, nem úgy néz ki, hogy leperkálsz 1.000.000 forintot egy ilyen 10 napos tanfolyamra, aztán levizsgázol és tolongani fognak érted a cégek :) Ezek a tanfolyamok tipikusan tapasztalt IT-s embereknek lettek kitalálva, és cégek küldik el rá az alkalmazottakat, de nem jófejségből, hanem azért, mert szüksége van ilyen emberekre, hogy ilyen-olyan minősítéseket megkapjon. 0 tapasztalattal hiába van ilyen papírod, egy állásinterjún az első körön sem fogsz átmenni. Én nem security területen dolgozok, de úgy tudom, hogy a CISSP, ami a szakmában ér is valamit. Viszont azt úgy hallottam, hogy x év tapasztalat nélkül lehetetlen megcsinálni.

    Szerintem 2 lehetőséged van:
    - Elvégzel valami IT szakot. Közben próbálsz ismerősöket szerezni ezekből a berkekből és rengeteget tanulsz az egyetem mellett. Ha tényleg eljutsz egy bizonyos szintre, akkor juniorként felvesznek egy céghez, akik finanszírozzák neked ezeket a képzéseket. 3-5 év munkatapasztalat után tényleg keresett szakember leszel.

    - Nem végzed el az egyetemet, hanem önerőből tanulsz angolt és programozást vagy üzemeltetéshez kapcsolódó dolgokat. Próbálkozhatsz kis cégeknél vagy ha tényleg jó az angolod multiknál munkát keresni. Inkább multinál keress, mert ott jó eséllyel elküldenek tanfolyamokra. Ha van már 1-2 év tapasztalatod, akkor elkezdhetsz foglalkozni IT security-s dolgokkal. Ha mákod van, akkor van a cégednél ilyen osztály és átkerülhetsz oda.

    Ezt a 2 lehetőset tudom elképzelni. Azt viszont biztosra veheted, hogy ezeknél a tanfolyamoknál hiába van odaírva előfeltételnek, hogy alapfokú angol nyelvtudás vagy alapfokú informatikai ismeretek, az csak marketing bullshit.