• CairoJack
    #1
    Olyan egyeduralkodó már nem lesz, mint régen, de a mostani gödörből ki lehet mászni. A Win RT-t el kellene felejteni, szerintem csak bukni fog rajta, mind rövid, mind hosszú távon. De facto már most teljesen fölösleges termék, 1-2 év (passzívan hűtött Core ULV procik) és 0 lesz a létjogosultsága. Szerintem már most is az.
    W8-at alapjairól újragondolni, WP-t kikupálni (mondjuk lehet ezt is egyszerűbb lenne a nulláról elkezdeni). Asztali felület maradjon fókuszban az asztali gépeknél, lehessen személyre szabni, metrót meg fel kell okosítani. Tableten csak úgy van esélye az OS-nek. Arra is figyelni kell, hogy (ha már ennyire erőltetik, hogy a fogyasztók nyakába varrják) asztali gépeken is használható legyen, ha netán valaki asztalin is erre vágyik.

    Tableteken erőltetni kell az értelmes árú, értelmes teljesítményű gépeket, mert az vicc, hogy egy atomos lassúsági világbajnok tablet 200 rugó. Persze, most nem azt mondom, hogy szinte ingyen adjanak egy Core i5-t, de azért az is vicc, hogy míg 100k-élrt teljesen korrekt laptopot lehet kapni Windows-zal, addig egy Win-es tablet 300k, vagy még drágább. Szóval ezt az árat illenék lefelezni

    Konzoloknál fel kell hagyni a "Semmihez nincs jogod" hozzáállással, és akkor lehet lépdelni előre.

    Hja kva egyszerűen hangzik, biztos nagyon nem az, de szerintem csak így lehet. Az már egyértelmű, hogy pusztán csak a teljesítmény nélküli mókusvakítás nem elég, a marketing önmagában nem tud eladni egy bődületesen rossz terméket. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a W8 és a WP7 sikertelensége. A WP8 mint platform pont annyival kelendőbb, amennyivel jobb lett az amúgy teljesen használhatatlan WP7-nél. Ebből is látszik hogy van még ott munka, ha szeretnek 2 számjegyű részesedést (És akkor még nem arról beszélünk, hogy piacvezetők lesznek ugye.