• Gladiator
    "használhatatlanságával, hibával, hiányosságaival, testre szabhatatlanságaival, és logikátlanságaival"

W8-at még nem próbáltam, de WP8 tekintetében akárhogy is gondolkozok, nem értem, hogy mire gondolhatsz.

Használhatatlan? A családban mindenkinek iPhoneja van rajtam kívül, és kb. megőrülök, mikor használnom kell, mert teljesen logikátlan a felépítése, és kb 2x annyi gombnyomás ugyanazt a funkciót elérni.

hibáival? a kamerám elég sokszor nem fókuszál rendesen, de ez eléggé egyéni probléma, nem feltétlen a rendszer hibája. meg két napja lefagyott a jegyzetkezelő. eddig ennyi. te mit tapasztaltál?

hiányosságaival? sokan jönnek, hogy kevés rá az app, de eddig semmi olyat nem találtam ami másra lenne, WP-ről meg hiányozna, pedig van vagy 80 alkalmazásom, magyar műsorújság, bkv, máv, menetrend, minden, ami kellhet. instagram nincs, az tény, de valszeg akkor se használnám, ha lenne. meg iPhonehoz tényleg van mindenféle fasza kiegészítő, vízalatti toktól kezdve rakéta silóig.

testre szabhatatlan? van az iPhone, amin meg tudod határozni, hogy milyen sorrendben legyenek az ikonok. váó. vagy van az android, amivel tény, hogy azt csinálsz, amit akarsz, de talán már túlságosan is. egyedüli hiányossága a WP-nek ebből a szempontól, hogy üzenet érkezésének hangja csak gyári lehet. meg talán az ébresztőé is.

logikátlanságával? mint említettem, fele annyi kattintás az alap funkciók elérése, mint iPhone-on.

kinézet az ízlés dolga, én pont azért választottam, mert szerintem ultra gáz az iPhone ikon, ikon hátán kinézete, meg a 2000-es évekre emlékeztető menüje, bár az új iOS már sokat javít, főleg a WP-ből nyúlt megoldásokkal. Az android meg a kuszasága miatt gáz, bár biztos meglehet csinálni szépre, ha telenyomod minden cuccal, csak akkor meg belassul még a legerősebb telefon is (S4-et nem próbáltam még, pár hónapos S3 minden szarral teli már lassult).

Szóal legközelebb ha valaki ennyire megmondja a tutit, legalább példákat is említsen már, mert ez a "Nokiának befellegzett a WP-vel", meg a "WP egy béta oprendszer" kommentekkel már elég uncsi dobálózni.