• kvp
    #3
    Mondjuk itthon ezert eleg alaposan megrugnak oket. Ugyanis van egy olyan adatvedelmi torveny, hogy publikusan elerheto adatokbol is csak elozetes engedellyel lehet adatbazist epiteni es errol tajekoztatni kell az adatok tulajdonosat, tovabba keresre torlendo az illeto. Magyarul ha valaki neki akar allni adatbanyaszni es az adatokat nem osztja meg az allammal vagy olyanrol gyujt amit a politikusok nem tartanak jonak, akkor az torvenysertest kovet el. Ez azert valamivel jobb, mint ahol barki barmirol gyujthet barmit es ezt el is adhatja.

    Persze az az ember, akinek minimalis az online tevekenysege ki fog esni ebbol a korbol vagy viccesen hibas adatokat fognak rola megallapitani. Ha pedig ezert barmilyen hatrany eri, akkor akar jogosan perelhet es meg akkor is megitelik a karteritest, ha egyertelmuen latszik, hogy csak a penzszerzes miatt perelt.

    ps: Az usa-ban az ilyen cegektol rendszeresen bekerik a teljes adatbazisuk masolatat. Aki pedig nem kuldte be idore, attol a szerverparkot vittek el vizsgalat celjabol, de volt ahol csak beultek a szovetsegiek vizsgalodni es elfelejtettek visszaadni az epuletet par honapig, tehat a ceg csodbe ment. Ezert is fernek hozza minden az usa-ban bejegyzett ceg minden adatahoz kormanyzati szinten es hivatalos engedely nelkul, mert ha eroskodnek es kell az engedely is akkor a vizsgalat varhatoan anyagi csod lesz az adott cegnek.