• kvp
    #50
    Utannaneztem es jopar neves marka is arul 120 Hz-eskent 50 Hz-es tv-ket. Ezeknel a btb ido 20 msec korul van. Ha ehhez hozzajon a csikos frissites, akkor siman lehet egy full hd tv 2 frissitesi csikkal 40 msec-es is, ami kb. a 25 Hz-es regi videotonok frissitesnek felel meg. Dvd-hez es a legtobb hdtv adashoz talan eleg is, de tenyleg lassuak. Ezeken pl. nem lehet elmosodas nelkul jatszani.

    Viszont ha jatek kozben hozza a tv az elmosodas mentes nativ 60-80 fps-t es nem is csikoz, akkor mar jol all. Egy szamitogepes lcd monitor 4 ms-es btb-vel, full image switch-el olyan 250 Hz-et tud. Nem trukkozve, nativan. Persze ezert van az, hogy egy 50 centis monitor annyiba kerul mint egy masfel meteres tv panel, de ha olyan tv-t veszunk, ami tudja ugyanazt mint egy normal high end monitor, akkor megfelelo minosegu kepe lesz. Erdemes olyan tv-t venni, ahol nincs vagy kikapcsolhato az osszes kepjavito funkcio, igy az input lag is max. 1 frame lehet. A legtobb modern tv-n be kell kapcsolni a game mode-ot (ezt akar a boltban is meg lehet tenni) es akkor trukkozes mentes nativ felbontason es frissitesen megy minden. Ha ebben csikot huz maga utan, akkor az adott panel tul lassu.

    "és attól darabos a képe meg pixeles,"

    Ha darabos, akkor keves az fps, ez a forrasanyagtol fugg. A rossz minosegu bejovo anyagon tud javitani a szoftveres trukkozes, de ha csak 24 vagy 25 fps-es a felvetel, akkor az gyenge.

    "emennek meg se nem darabos , se nem pixeles"

    A motion blur elmossa a darabossagot es a pixelesedest is. Attol, hogy valaminek eletlen es kis felbontasu a kepe meg nem lesz jo, csak legfeljebb rosszabb latasu embereknek szebbnek tunik. Ha viszont valaki latja a monitoran is a subpixeleket, akkor annak ez nem sokat segit. A nem lcd-s projectorok egyebkent is teljesen mas kategoria, viszont a legtobb ember nem akar behuzott fuggonyok mogott tv-t nezni vagy jatszani/internetezni.