• PsyhoApu
    #11
    Hát nem tudom te hogy vagy vele de a felsorolt példák alapján nem hinném hogy most ők lennének az innováció csúcsa. Az utóbbi időben egyértelműen trend követő lett az Apple. Nem véletlen, hogy már csak szép emlék az a 700 dolláros részvény árfolyam. (a csökkenő EPS-ről nem beszélve) A Google, de még a Samsung is most előtte trappol. Az utóbbi nem a legkifinomultabb taktikát követve, gyakorlatilag szőnyegbombázza a piacot. PL Note széria sikere. Szerintem a Samsungot is meglepte az S Pen pozitív fogadtatása. A tapicskolós kijelzők korában visszakanyarodni a stylusra merész húzás volt. Viszont tetszett az embereknek.
    Telefon fronton az utóbbi pár évben nem hoztak semmi innovatívat. Bármelyik konkurens gyártónál találunk a retinával azonos ppi értékű telefont. FHD-ről nem is beszélve. Telefonos fronton a legnagyobb újításuk a saját térkép szoftver volt. Ami nem kicsit döcögősen indult.
    Kijelzők terén sem vagyunk nagyon elkényeztetve. A leginnovatívabb cégtől elvárná az ember hogy haladjon a korral. 4k kijelző? Az Asus-nál már rendelhető. Vagy egy 21-9-es képarányú monitor. Ez utóbbi nagyon durván jó dolog. Ha megfizethető áron lesz szerintem be is szerzek egyet. Munkára iszonyatosan jónak tartom.
    Tablet fronton se volt hatalmas újítás, csak a kisebb méret bevezetése. Ezzel csak lekövették a többi gyártót. Meg rontották a profitjukat... Itt már nem ők teremtették a trendet, hanem csak követték azt. Ez volt a két legnagyobb hasznot termelő piacuk. A telefonok és a tabletek. Na itt nem hoztak semmi eget rengetőt már jó ideje.
    Behozták a saját zenei stream szolgáltatásukat. Szintén meg kellett húzni ezt a lépést. Viszont már most bőséggel akad konkurencia. (trendkövető)
    A HP árfolyama azért emelkedik mert végre rendes irányítás alá került a cég. Nem halmozzák a hülyeségeket sorra. Megvesznek valamit milliárdokért és utána kikukázzák az egészet.... stb. Várható hogy a cégnek jobban fog menni, ergo jó befektetés jelenleg. Legalábbis annak tűnik.