• Amergin
    #1
    A szakember hangsúlyozta: arról nincs tudomása, hogy az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatala (NSA) külföldön ipari kémkedést végezne. -Na persze, de ha tudna is ilyenről (biztosra veszem, hogy van a többi gazemberségből kiindulva, ha már "mindent lehallgatnak") akkor is bolond lenne elmondani, hogy utána majd őneki is menekültként kelljen élni élete hátralévő részében Venezuelában a családjától elszakítva...

    "...a hatalmas megfigyelési apparátus nem csak teljesen túlzott mértékű, de egyúttal veszélyt jelent a demokráciára nézve is." -pontosabban a demokráciának hazudott rendszerre nézve.
    Mindettől függetlenül a birodalmakban jellegükből adódóan soha nem is lehet "demokrácia" még ha így is reklámozzák magukat, legyen szó az ókori Rómáról, vagy az újkori usáról. Ha tényleg "demokrácia" lenne bennük, akkor azonnal szétesnének apró darabokra.
    "...mindent összegyűjtenek és később elemzik a megszerzett információkat. Azt, hogy ennek során az ártatlan emberek szabadságjogait megsértik, gyakorlatilag egy vállrándítással elintézik." Ennyit arról, hogy mennyire kell megenni a "demokrácia" dumát.
    Semennyire.
    "Túl nagy a nyomás Csitán amiatt, hogy tovább növelje a kiberháborús befektetéseket." Tényleg?? És vajon kinek/minek a részéről?
    Költői kérdés: nagyjából azért sejtjük de persze ez már megint csak egy újabb összeesküvés elmélet, blabla, blabla...