CairoJack#7
"M$ mindent terel, meg megprobal Sinofskira kenni." Azért ez nem igaz.
Sinofsky-nak voltak ilyen zakkanásai, hogy kitalált valamit, azt átverte a népeken tűzzel vassal. Pl. anno az Office 2007-et is ő barmolta szét a ribbonnal, amit akkor mindenki úgy szidott az össze-vissza kevert menük, és a testre szabhatatlansága miatt, mint a... na pont úgy. Kellett az MS-nek vagy 2-3 év, mire használhatóvá tette a koncepciót. Túl radikális lépés volt.
Sztem pont így jártak most a W8-al. Kitalált valamit amit alapvetően még jól, használhatóan, akár kellemesen is meg lehetett volna valósítani, de megint szétbarmoltak mindent, és természetesen jó testre szabhatatlanná tették. És SS apánk megmondta, hogy "pofátokat befogjátok, jó lesz ez a sok parasztnak". És nem lett igaza.
Én szerintem itt nem arról van szó, hogy "távozott a Microsoft-tól" ahogy kommentálják az esetet, hanem gyanítom úgy kirúgták, hogy a lába nem érte a földet.
Épphogy kihozták a W8-at, megjöttek az első számok, és az első elégedettségi mérések, és SS bejelentette, hogy távozik.
Kb. annyi történt, hogy másnap mondták neki, hogy "pakojjá öcsisajt".
A top menedzserek sorsa már csak ilyen. Stratégiai döntéseket hoznak, és ha nem jön be (általában) viselniük kell a következményeket. Ezzel kvázi SS megbukott, mint szakember. Ráadásul másodszor.