• kvp
    #22
    "Tehát van az otthoni kókányolt vackod meg a cégnél egy profi munkaállomás és ezzel akkor már le is fedted a desktop vonalat?"

    Nem. Meg van melette ket ceges gep, regebbi HP munkaallomasok, tovabba egy sima sajat tulajdonu gamer pc (asus alaplappal). Azert a cegnel, mert csak itt van idom jatszani meg forumozni, mint peldaul most. Ha otthon vagyok, akkor jellemzoen nem a net elott ulok, sot jellemzoen alvason kivul inkabb nem is otthon toltom a szabadidom. A barkacsolt gep eredetileg jarmufedelzeti rendszernek keszult, csak nem lett a projectbol semmi, en meg felhasznaltam media pc-nek, mert arra is jo. Egyebkent most eppen van egy full desktop-al telepitett raspberry is, de abbol mostanaban lesz UGV (a fejlesztoi peldanyom meg szerintem berakom egy modellbe, jo poen lenne). Desktopnak sajnos meg gyenge, de egy tobb magos, magasabb orajelu valtozat mar jo lenne desktop rendszernek is es nem artana meg egy kis ram is bele.

    Akarhogy is nezem, azok az x86-os destkop gepek, amiket ujabban irodakba vesznek siman kivalthatoak lennenek egy okosabb arm-os mobiltelefonra alapozott kis dobozzal. Mind teljesitmenyben, mind arban. A szoftverkinalat pedig nagyjabol egyforma, amiota van ms office arm-ra is.