• lamer the true
    #4
    Előre szólok ez nem kioktatás lesz, inkább okítás.

    "Kis oprendszer"? Az Ubuntu szinte mindent letarolt a linuxos világban, ami azért nem kicsi. Csak maximum te nem tudsz róla.

    Meg, hogy "okosak lennének"? Azok. Minden esély megvan rá hogy jobb lesz, mint az android. Mondom ezt, úgy hogy jelenleg android párti vagyok. Hogy miért? Az android leegyszerűsítve nem más, mint egy java szerű virtuális gép, ami (figyelj!) linuxon fut. Na képzeld el, hogy nem kell egy virtuális gépet futtatni, hanem natívan futnak a programok. Persze azért az android egy jó rendszer, ami nagyon optimalizált így alig roszabb, mint a natív rendszerek.

    Természetesen én is utálom, hogy minden nyavalyás cég saját fejlesztői rendszert használ, de valószínűleg ez nem is fog megváltozni egy jó darabig. Hisz ha valami elterjed, akkor a versenytársak elvéreznek, mivel rengeteg energiát fektettek a saját rendszerükbe és általában az utolsó lehelletükig védik azt.

    Az új rendszereknek ugyanakkor van egy komoly előnyük a régiekkel szemben. Nem kell mindenféle ősi kódokkal kompatibilisnek lenniük, így sokkal hatékonyabbak lehetnek. A legújabb technológiákra építkezhetnek minden különösebb gond nélkül, és amikor megjelennek gyorsabbak lehetnek bármilyen rendszernél, aminek muszáj akár évtizedes programrészeket is működtetnie mindenféle trükkel, hogy futtathatók legyenek régebbi programok is.