• ProgServ
    Sziasztok!
    Had mondjak el egy rövid kis történetet.

Részletre vettem egy iPhone-t mert láttam, milyen használható, könnyű a kezelése, sose akad meg, jó az anyagminősége...stb....de mivel fejlesztő vagyok, ama ötletem támadt, hogy kell egy Windows phone mert új platform...jó platform...hát eladtam az iPhone-om..kb a részlete ezen idő körül járt le.

A leges legelső szériás Windows Phone-t vásároltam meg anno, amikor már androidos készülékek szépszámmal voltak.
    De mindíg rossz érzésem volt, mert nem voltak rá appok, és emiatt sokkal hátrányosabbnak éreztem ennek a platformnak a használatát.
    Sóvárogtam az android után..merthát azon mégicsak van gps app meg van rendes video lejáttszó, meg..húú bármit rátehetek..

És itt jönn egy fordulat, mert igen...vettem egy felsőkategóriás androidos telót 9 hónapja...nem nevezném meg, mert véletlenül se szeretném reklámozni.

Eleinte meg voltam vele elégedve, mert tényleg mindent tud...tényleg bármit rátehetek...de.és itt a de...rohadt idegesítő a rendszer!

Gányolás, ronda, ízléstelen, darabos (2 magos cpu-val is)...elegem lett belőle..eladó sorba került, és visszatérek a csempés wp8-ra.

Útálom a wp8 csempés rendszerét..ritka ronda...deeee használható!

Elmondom mi vele a bajom...mármint az androiddal.
    Eleve amit letöltök teljesen legálisan a Playből, nem tudhatom, vírusos-e, mert nincs kontroll.
    Oké, hagyjuk, lehet csak paranoiás vagyok....na akkor sikkadjunk át a bénaságain, és telefonáljunk..végülis egy telefont vettem.

Hívás tércsázás....3-4-5 sec mire megjelenik! Mivan??? Egy 120 000 Ft-os telón várni kell a tárcsázó betöltésére...másodperceket??? Miééért?

Mi az a marhaság, hogy valaki hív...és egy kifelé húzó..átlós, tök természetellenes mozdulattal vehetem csak fel a hívást? Miért kell néha 3szor rányomni, mi ez a gányolás???

Jó...lehiggadok, kaptam egy sms-t...hát nézzük meg, és írjunk utána valaki másnak üzenetet...oké..kis matekozás de azért megnyitja...éééés írjunk egy sms-t..őőőő...hogyis?
    incs ilyen hogy új mél, nincs menü..most akkor mivan..rájöttem, hogy a back gombot kell megnyomni a bejövő üzenetek listájához...miééééééééért??!!

No...számomra az android, egy bucsus, használhatatlan, gányolt, egyáltalán nem biztonságos szar rendszert jelent! A vas tök jó! Az adott gyártó, kőkemény hardvert tolt a droid alá, 1.5ghz cpu, 1 gigaram ,dupla mag, 4 magos gpu....és mégis szar.

Jó, bementem a boltba, tanúbizonyságot venni, hogy most a telóm ilyen fostalicska, vagy az android rendszerrel vannak erős gondok....menéztem egy 16 000ft-os tabletet..nyomkodom..vigyorgok..hogy oké.. akad akad...dehát most ennyi pénzért mit akarok...azacsoda, hogy bekapcsol...nézzük meg egy drágát, 4.1es rendszerrel szintén, mondjuk 90 000ért.

Ééééés..basszus azis szinte pont olyan szar, mint a 16 000ft-ot! Nem hittem el, megnéztem egy csúcskategóriásat...hát ottis vannak gondok...oké gyorsabb a 4 magnak és 2 gigaramnak köszönhetően, de basszus, minek egy atomerőmű egy fostalicska alá?

Olyan, mintha fognék egy kispolszkit, ami lássuk be, nem az autógyártás remeke...valahogy bele eszkábálnék egy BMW motort..hááát ettől még egy izmos kanyarban elhagyná szegény a futóművét is, meg széthullana az egész autó...dee lenne benne egy izmos motor.

Android esetén pontosan ez a gyártói szisztéma...egy ultra brutál fullos vas alá betolnak egy bugos szar szutyok rendszert.

Részemről ennyi az android...de semmi kétségem nincs affelől, hogy a MS-nak és az Apple-nek csúnya gondjai lesznek igencsak hamar, mondjuk 2 éven belül..mert a droid mindent visz...ennek megfelelően tanulom a programozását, és érdekel minden, hogy mit fejlesztenek bele hónapról hónapra de az a véleményem , hogy ipari hulladékot gyárt a Google, szoftver szinten.

A MS-os telóval semmi gond nem volt, gyors, mindíg időben reagált...használható...hát valami temetkezési vállalkozó lehet a designerük aki talán még ablakos is...de ezt leszámítva jó a MS rendszere!

Jobb mint az android...sokkal.
    Nézzétek meg, hogy egy Lumia 620 milyen... menjetek be a boltba, tapogassátok meg, nyomkodjátok meg...aztán egy drága androidos telót is...nekem az az érzésem, hogy a wp8-as telók nyomott áron se fogynak, mert nem tudják az emberek, hogy mi az és mire jó...a doid meg terjed mint a lepra.

Ja miért nem veszek megint iPhone-t...hát ez vicces dolog, mert eleve Apple fejlesztő vagyok. De...nem érzem úgy, hogy 200 000Ft-ot megérne a telefonjuk.
    De 100-at sem.
    Az iPhone 5 kimondottan túllövés, nem jön be.
    Az iPhone 4S amit még Jobs tervezett..na az össze van rakva, nem kopik, gyors...és még telefonálni is lehet vele...sokat gondolkodtam, hogy iPhone 4S vagy Lumia 620..de adok a Nokiának egy esélyt, nem gyártanak ők sem rossz telefonokat, a MS meg most mindent feltett a csempés cuccra, nem hinném, hogy bármilyen hibát is megengedhetnének maguknak...jó lesz ez a wp8...

A helyesírási hibákért bocsi, hírtelen felindulásból követtem el eme irományt.