• zizikus
    Koszontok mindenkit!

Vol Jin, naggyabol ertem mire celoz, de nem biztos, hogy teljes egeszeben megertettem.

"Én inkább húrelméletnek nevezném. Adva vagyon a három dimenziós tér. Az ősrobbanással ebbe a térbe egy háló nőtt, amik apró részecskék, melyek összeköttetésben vannak a szomszédaikkal, mint egy kristályban az atomok. "

"Adva van 3 dimenzios ter" A Minkowski negyes vilag is 4 dimenziot ir le, valamint a hurelmelet egyes agai szerint 26 masik aga szerint 11 dimenzio letezik. Az extra dimenziok olyan kicsik es mivel onmagukba zarodnak, tulajdonkeppen lefuzodtek a mi univerzumunkrol.

"ősrobbanással ebbe a térbe egy háló nőtt"

Az osrobbanas nem azt jelenti, hogy anyag robbant bele a terbe, hanem azt, hogy olyan ter robbant bele a semmibe, amiben anyag es ido is van. (Az ido dimenzio, raadasul a hurelmelet is azzal magyarazza)
    A hurelmelet szep, de egyelore csak elmelet, nem sok bizonyitek van ra, szemben a relativitas elvvel.

Visszaterve a feny/eter hipotezishez. Ha Onnek megiscsak igaza van, akkor ennek a teranyagnak (racspontokban valamifele reszecskek), barminek nem szabad a feny (hagyomanyos ertelemben vett)kozvetito kozegenek lennie, mert akkor a M-M kiserlet kimutatna a feny sebessegenek iranyoktol valo fuggeset. Termeszetesen, a ternek szerepet kell jatszania a feny terjedeseben, mert ter nelkul hova menne?

Ha a kvantum tulajdonsagok adodnak at egyik helyrol a masikra, akkor a fenynek is igy kell terjednie, de akkor hogy lehet, hogy a feny terjedesi sebessege iranyfuggetlen, azaz ha szembe megyek vele akkor is c lesz a sebessege, meg akkors is c lesz, ha tavolodom tole. Ha az elmelete igaz is, akkor annak magyarazatot kell adnia erre is.
    Elkepzelheto, hogy mindenigy vn, de ez nem fogja megvaltoztatni a feny ezen tulajdonsagat. Felalitom az elmeletem, az interferometer nem fog egycsapasra megis interferencia gyuruket produkalni.