status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Zóanagyvarázsló #88897 De ez is túlgondolása a témának. Mondhatja egy apuka azt is, hogy azért nincs a háborús FPS-ben női skin, mert a "férfitársadalom gyűlöl titeket nőket", vagy azt is, hogy "99%-ban férfiak háborúztak a fronton, és mivel jellemzően fiúk is játsszák ezeket a játékokat, ezért nincs női skin". Szerintem ez fix 2-es, az 1-esnek semmi értelme (és 1-es IQ fölötti apuka szerintem ne is mondjon olyat a lányának), mert nem nőellenességről van szó.
Más társadalmi témákat fel lehetne hozni, akár játékok kapcsán is, de ez megint csak éppen olyan túlzás, mint a női skinek lére miatti kiakadás. De magát a témát én sem szeretném fűteni vagy tovább eszkalálni, de a szigorúan a játékok témáján belül maradva nem annyira elvetemült a téma, érett embereknek (és nőknek
) lehetne erről értelmesen is beszélgetni.
Egyébiránt a személyesség kedvéért hozzáteszem, szoktam a kishúgommal (jó, időközben már felnőtt ő is, de elég nagy a korkülönbség) kooperatívozni, ő például gyakran van férfikarakterekkel, én meg nőkkel (tulajdonképpen ez a jellemző felállás), mert úgy jön ki kaszt szerint a lépés. Soha nem merült fel egyikünkben sem, hogy ezzel bármi gond lenne. Nem mondom meg, hogy értem meg, ha valakinek szempont, pláne egy karaktergenerálós RPG-ben, ott alap, de ez számomra, számunkra ezen a szinten mesterséges probléma. A "valódi" női hősöknek amúgy helye van a játékokban, több is, mint a manchildoknak címzett skineknek.
Én mondjuk azt preferálom, ha RPG-kben a nők fizikálisan gyengébbek, de ezt egyszerűen megoldom azzal, hogy nem indokolt esetben (pl. egy valkűr lehet félisteni férfiakat kiröhögtető módon erős, lásd a Nibelung-éneket) nem megyek strenghtre velük. De a Jagged Alliance 2-ben is remekül működnek a "gyenge" női zsoldosaim, hasznos tagjai a csapatnak (harcban is).