status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Tinman #86051
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az is fillérfuck, amikor nem engedsz egy játék árából elenyésző összeget. Én is elszoktam zavarni azokat, akik a neten legolcsóbbra beárazott játékomból még akkor 5-10 ezret alkudnának. Szó sincs róla. Ilyenkor mindig az a tuti taktika, hogy megírod neki: "Ha látod az enyémnél olcsóbban, kérlek linkeld!" Ilyenkor aztán az ÖSSZES eltűnik, mint a kámfor! Mert eleve ha képben vagy, körülnézel mennyit ér a cuccod és a legolcsóbb alá mész... nyilván nem 10 Ft-al, de lehet, hogy 1.500 Ft-al, vagy komolyabb cuccnál 10.000 Ft-al, vagy csak 500-al + ingyen posta.

"Egyrészt semmit nem veszek használtan, mindenre rászánom az új árat, legyen szó könyvről, játékról, műszaki cikkről, de autóról és lakásról is. Másrészt az se zavarna, ha nem adtam volna el a játékot és rám rohad."

Itt jön képbe a hazai bérek kérdése. Neked nem gond 12 milkáért ótót' venni, majd 5 perc múlva 500k-t bukni rajta ez tiszta sor, de nem ez az átlag. Te viszont amikor használt cuccot adsz el, akkor az átlagnak adod el!!! Naná, hogy annak, hiszen a hozzád hasonló jó bérrel bíró emberek, már rég megvették fóliás bontatlanul.

Ergo itt 2 réteg találkozik, mondjuk ki: A szegény réteg és a középosztály. Ismétlem: te ilyenkor a szegény rétegnek értékesítesz. (Nem, nem csak az számít szegénynek, aki kartonpapírba lakik, hanem az is, akinek pl. nincs megtakarítása, hónapról-hónapra él, nem tud elmenni soha nyaralni, egy nem várt 100k-s költség már komoly gond neki.) A használt játékokat leginkább ilyenek veszik. Teljesen jogosan nem teheted fel fóliás, bontatlanként a játékod, mert ekkor hazudnál.

Mese nincs, van a használt, meg a nem használt idehaza és ez valóban gond!

Ebből a szempontból az ebay sokkal jobb, pl: brand new, like new, used vagy éppen refurbished és alkatrésznek való kategória is van. Sokkal jobb, mint a használt/nem használt.

"ingyenélőket melegebb éghajlatra küldi"

Nem biztos, hogy ingyenélő. Aki 10k-t ajánl érte az komolytalan. De attól, hogy picit alkudozik az azért is természetes, mert a piacon irányárban szoktak beszélni és megállapodnak félúton. Igazából itt az eladónak kell picit rugalmasabbnak lennie, mert el akar valamit adni, a vevő meg millió lehetőségből választhat.

"Nálam ne alkudozzon senki, én sem tettem, soha életemben sehol. Egyszerűen ez a mentalitás távol áll tőlem."

Ez nagyon rossz hozzáállás. Attól, hogy alkudozik és nem komolytalanul teszi (17 ezres játékért 10k az komolytalan, evidens), attól még tök normális ember lehet, egyszerűen csak a piacon érzi magát. Jogosan. Ahol használt cuccokat árulnak (még ha azok kifogástalanok is!), akkor is csak egy használt portéka.

"Visszatérve az autódra, a 9 milliós autót másnap megveszik használta mondjuk 8,2 milláért (amúgy többért is), az még 10% áresést sem jelent. A 17 ezres játék 15.500-ért százalékra ugyanaz az arány...Tehát érvényesítettem az árban, amit mondasz. Akkor miért is ne fognám fel?"

15k-ért megy a játékod. Alkalmazkodni érdemes a piaci árakhoz különben csak komolytalan hülyék találják meg. Az emberek természetéből fakad, hogy gerjednek a jó dealre. Ehhez a jó dealhez gyakran nem is kell sok. Elég egy bonus valami, ingyenes postázás, 500 Ft engedmény az általad kitalált árból, stb. Kompromisszumkészség. Ha mereven ragaszkodsz az általad kitalált árhoz úgy nehéz érvényesülni.

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.03.29. 17:09:40