(Processzor)
  • bajgunar
    Futtass az összes memórián (egyszerre betéve) Memtest86 -ot, vagy Prime95 -öt.
    Ha elakad vagy hibát ír ki vmelyik, akkor ott bibi van. Állt. nem biztos h vga. (de mivel tartalmaz RAM-ot, nem zárható ki konkrétan).
    Szal ha előjön a hiba, akkor ki egy memória, és újra teszt. És addíg, míg ki nem mazsolázod, melyik modul a hibás. Azt gyorsba vissza gariba és csere.
    De azért ellenőrizd megfelelően vannak -e beállítva az időzítések, veszültség, stb... Kompatibilis -e (szereti -e azt a ramot) az alaplapba, órajelek egyezőek -e, procinak is megfelel -e. Lehet csak felcseréled, másik slot-ba és már megszűnik a hiba, vagy csak tiszta szeszes rongyal végigtörlöd a mem. lábát és újra bedugod. (Láttam már ilyet is).
    Hajrá, sok sikert.
    (Ha tudod a vga-t próbáld ki másik gépbe, egy teszt erejéig).
    Vagy komplett add be boltba a gépet, ahol vetted a cuccokat, és megkéred őket, h tegyék össze (~5k, kb egy hét), és felhúzva, beállítva, belőve, atom stabilan kapod vissza ;) )
    Én így jártam, 3. memória cserére kaptam végre sikeresen GYÁRI bontatlan hibátlan memória pack-ot. Geil-t ráadásul. :P De beadtam, h állítsák, lőjék be, mert herótom van.