• figyu
    #43
    "Itt néhány ledről van szó, ami néhány század wattot vesz fel"
    Ez lehet a félreértés alapja. Nem néhány led, hanem jelentős UV sugárzás kell. Nem megvilágítani akarjuk a bacit, hanem kinyírni.

    Én 1W-os (!) power LED-et linkeltem, és abból se elég 1db. Amit láttam gyári UV fertőtlenítőt az 18W-os. Ha valaki megépíti annak a LED-ek ára fog fájni.

    Ezért is írtam figyelmeztetést a megvakulással, amit nem tettem volna meg 1db bankjegyvizsgáló kulcstartó esetén.

    De -mondom- a fő gond nem az elektronika, hanem az olcsó UV áteresztő anyag megtalálása és nagy teljesítményű UV által lebontott műanyagok. Mivel kajához ér, így kivitelezés előtt ezt tisztázni kell egy vegyésszel. Ez könnyen kizáró ok lehet... nem vagyok vegyész, csak ötletelek, ilyesmire gondolok: PVC lebomlik, klórgáz keletkezik, az a kaja valamelyik összetevőjével, mondjuk idegmérget alkot. Lehet,hogy csak para, de kell a vegyész.

    És a hűtőd műanyag alkatrészeit is lebontja.
    Én továbbra is amondó vagyok, hogy a hűtővel várjuk meg a nagyokat (Siemens, Samsung, stb. - a gonosz multikat;) ), ha életképes akkor kb. 7-10 év és elterjed.

    A kis mobil meg elég univerzális, azt talán kivitelezni lehetne, de gyümölcsre még mindig nincs jó tároló ötlet (leginkább az alufólia borítás működhet). Így főleg NYÁK fotózáshoz lenne jó. A seb-, eszközfertőtlenítés sokaknak jó lehet, de számomra nem elég ok a kivitelezéshez.