• breckinridge
    #16
    "Én nem utálom elvakultan az m$-t, inkább az az elvakult aki nem utálja."
    Na, ezzel megnevettettél, de tényleg. Ez az igazi elvakult utálat: hülye, aki nem utálja. Szééép volt! Komolyan mondom a legprofibb ügyvéd nem tud így kitekerni egy állítást.

    Mégis miből indulnék ki? Még az Easy Scripttel kezdtem C64-en, utána az Office 97 jött, ami tényleg sok gyerekbetegséggel küzdött még. A 2007-es verzió viszont már tényleg hibátlanul működik (legalábbis azóta használtam, most kezdek a 2013-ra átmenni. Gond nélkül visz mindent, nincsenek átszerkesztési problémák, konverziós akadozások, vagy exporthibák, pedig tényleg sokat használom (napi 4-8 órát). Mellesleg marhaság kiadványszerkesztésre használni? Tényleg, vegyek meg egy CorelDraw-t 170k-ért, amikor 38k-ért megvehető (cégnek 20k, diáknak, felőokt. hallgatónak, stb. pedig fillérekbe kerül 365 több jó szolgáltatással együtt) és tökéletesen alkalmas kiadványszerkesztésre (tíz kötet felett készítettem már vele) is?

    Ha valóban komolyan gondolod, hogy a 95% Wordpad szinten használja az Office-t, akkor minek kellenének egyáltalán a szabadmadár megoldások, miért nem elég a wordpad?

    Én sem szeretem az rtf-et, de azért a txt-nél kicsit jobb.

    Egyáltalán mi garantálja az Open/LibreOffice támogatását? Ismerjük a háttérben lezajlott zűröket a szétválás előttről. Migrálja a gyűlölt MS-ről szabadmadárra, az meg megszűnik fél év múlva? Ez eléggé felelőtlenség volna. Az Office számomra munkaeszköz, szükségem van a jó, biztos, megbízható működésre, amit meg is kapok. Komoly munkára szabad szoftvert használni meglehetős felelőtlenség. Játékszernek jók, de másra nem.

    "Milyen gyorsan felejtesz."
    Te meg milyen szépen terelsz! Minél komolyabb az alkalmazás, annál igazabb az állításom. Egyszerű képkezelő (én többnyire IrfanView-t használok), DVD lejátszó szinten nincsen gond, de irodai programoknál már van.
    Arra viszont továbbra is kíváncsi lennék, kik adják az adományokat a szabad szoftverek fejlesztőinek és milyen hátsó szándékkal (mert ugye ingyen semmi sincsen)...

    "ms saját formátumainak az a lényege hogy ne legyen átjárható, csak az m$ cuccok olvassák"
    Álljon meg a zászlós menet! Ha valaki létrehoz egy szellemi terméket (márpedig egy dokumentumformátum az), akkor szíve joga, hogy másnak engedi-e ingyen felhasználni, hogy más profitáljon belőle. Ha én írok egy könyvet, természetesen az saját szellemi termékem, ha más profitál belőle, akkor beperelem. Ez teljesen normális. De ma mondjuk a MS átveszi ez odf formátumot, akkor meg mindenki lopással vádolná. Na most akkor van a nyuszikán sapka? A lényeg, hogy utálni kell a MS-t, mert szemétmocskosstb. Engem ez nem érdekel. Ha jó a terméke, akkor használom, ha nem akkor pedig nem. Az Office tényleg az a termék, ami folyamatosan fejlődik és megéri a pénzt. A szimpla zsigeri utálatot pedig meghagyom neked.