• sanyicks
    #14
    milyen migrációs formátum? Az rtf egy kőbuta formátum, csak egy picit tud többet mint egy txt :D

    "Mellesleg az odf formátumcsalád - tapasztalatom szerint - gyengébb, mint a MS formátumai, sokkal több az átszerkesztési hiba."

    Gondolom m$ ofiszban használatból indulsz ki. Csak szólok hogy az m$ office-ban direkt rosszul működik az odf kezelés (ha működne, akkor simán átjárható lenne a 2 cucc(ms saját formátumainak az a lényege hogy ne legyen átjárható, csak az m$ cuccok olvassák), csak odf-be kéne konvertálni, ezt pedig az m$ nem akarja, csak azért rakta be félig mert az EU basztatta)...

    oracle és gugli(de még lehetne sorolni ezernyi céget) nem ingyen dolgoznak, de a szerinted nem működő nyílt és ingyenes cuccokat használják/azokra épülő szolgáltatásokat ;)

    "A 95% elég? Utoljára egy 1 millió karakteres dokumentumot (kb. 520 oldalas könyvet) szerkesztettem kiadásra. A MS Office (Word, Excel és PP volt benne) gond nélkül kezelte másik gépen is (három különböző gépen dolgoztam rajta, mindegyiken Office 2007), semmilyen átszerkesztés, áttologatás, áttördelés nem volt benne, pedig a szövegen kívül kb. 80-100 más objektum is volt benne."

    Ja hogy szerinted 10-ből 9 ember kiadványszerkesztésre használja az officet? (ami egyébként egy marhaság, legalább annyira mint excel táblát adatbázisnak használni...) Elárulom, nem nem használja erre. 95% wordpad szintű feladatokra használja, begyepesedettségből, és azért mert "így szokás" és ezzel már én is szembetalálkoztam. Annyira begyepesedettek, hogy általában a docx sem jó, szigorúan doc kell mer "az a megszokás".

    "Mellesleg hogyan jön ide az IR, MP stb.? Mi köze ezeknek az Office-hoz, amiről én írtam?" úgy jön ide, hogy te írtad hogy az open ingyenes cuccok gyengék, bezzeg a fizetősök :) Milyen gyorsan felejtesz.

    Én nem utálom elvakultan az m$-t, inkább az az elvakult aki nem utálja. Többségében igazán hulladék szoftvereket gyárt(na meg az egyetlen tényleges m$ által összehozott hardver az xbox360 is öregbítette a "hírnevét" az RROD-al meg a leolvadós gpu-val, és a porszívóhangú dvd olvasóval), sunyi módszerekkel mindenkire ráerőlteti az akaratát (szerencsére egyre kevesebb sikerrel az utóbbi időkben), korrumpál, hulladék háziszabványokat alkot csak és kizárólag azért hogy a saját hulladékaihoz láncoljon, és ezeket lefizetésekkel terjeszti, emellett az egyik legnagyobb szabadalmi trollcég. Az m$-nél nagyobb kárt a szoftveriparnak semmi sem okozott eddig.

    "A cégnél linuxalapú szerver szolgálja ki a belső hálózatot. Hetente fagy le és kell újraindítani, mert elmegy a net." a hardverhibát, vagy a rendszergizda balfaszságát ne fogd már a szoftverre...