• breckinridge
    #12
    Ez nem elmélet, hanem gyakorlat.
    Értem, hogy utálod a MS-ot. Rendben, a te dolgod. De ugyanolyan elvakultan, vakon, zsigerből utálod, mint a mellette lévők. Ez sem jobb, egy fikarcnyival sem.
    Engem totál hidegen hagy a MS. Engem csak az Office terméke és a Win7, mást nem használok. Ezek viszont jók, sőt, a legkobbak a maguk nemében.
    A formátumokban csak részben van igazad (amit magam is írtam korábban), mert próbálkoztam többféle migrációs formátummal (pl. rtf), de egyikkel sem működött igazán jól. Ráadásul több ezer fájlt migrálni formátumváltással meglehetősen macerás. De tökmindegy, mert úgysincs értelme. Mellesleg az odf formátumcsalád - tapasztalatom szerint - gyengébb, mint a MS formátumai, sokkal több az átszerkesztési hiba. Mielőtt írnád, a karakteralapú pdf (mert pl. a Google Books képalapú pdf-et ad ki, ami az egyetlen biztos megoldás, csak éppen szerkeszthetetlen) is produkált már nem egy csudát más gépen megnyitva, vagy éppen nyomtatáskor.
    A legkevesebb gondom nekem a MS új dokumentumformátumaival volt.

    Oracle, gugli... tényleg, ők ingyen dolgoznak! És milyen kicsi nonprofit cégek! Biztosan nem fejlesztenek és támogatnak maguknak saját oprendszert, ugye? Mellesleg a linux lassan ugyanolyan üzlet lesz, mint a Win. Vagy komolyan gondolod, hogy a nonprofit valaha is rendesen működött a nagykönyvben megírtak szerint? Adományokból fejlesztenek, mi? Jó vicc, azért én megnézném, hogy kik adományoznak, kinek lehet érdeke fenntartani a linuxot, mert ingyen senki sem dolgozik (még a programozók sem) és senki sem szórja ki az ablakon a pénzét fölöslegesen... Mindenesetre konkurenciának jó, mert az kell.

    A cégnél linuxalapú szerver szolgálja ki a belső hálózatot. Hetente fagy le és kell újraindítani, mert elmegy a net. (Ezzel nem azt mondom, hogy a Win jó, mert arról fogalmam sincs, csak a saját tapasztalatomat írom le.)

    A 95% elég? Utoljára egy 1 millió karakteres dokumentumot (kb. 520 oldalas könyvet) szerkesztettem kiadásra. A MS Office (Word, Excel és PP volt benne) gond nélkül kezelte másik gépen is (három különböző gépen dolgoztam rajta, mindegyiken Office 2007), semmilyen átszerkesztés, áttologatás, áttördelés nem volt benne, pedig a szövegen kívül kb. 80-100 más objektum is volt benne. Próbáltam a két vetélytárssal is. Mondanom sem kell, hogy nem ment, pedig igazán bonyolult dolog nem is volt benne, de pl. egy keretezést nem lehetett normálisan megcsinálni, nem beszélve a fagyásokról, belassulásról, átszerkesztésekről. A pdf export is tökéletes volt.

    Mellesleg hogyan jön ide az IR, MP stb.? Mi köze ezeknek az Office-hoz, amiről én írtam? Vagy nincsen normális érv, csak az elvakult gyűlölet?