• Darth Sith
    Én is hasonló véleményem vagyok, és ezt hittem az ismerőseimről. De pl. amióta itthon beindult a tesco webshop-ja, több tucat ismerősöm rendel onnan, intézni így a nagy bevásárlást. Úgy vannak vele, hogy este tv mellől 10 perc alatt összeklikkelik ami kell, másnap reggel házhoz jön 990ft szállítási díjért, ami nekik belefér, mert nem megy el fél óra oda, fél óra vissza az utazással, ott még 1 óra a bevásárlással, sorba állással és pakolással.
    Szerintem ez igenis működőképes dolog, és az amazon-nál is rájöttek erre. Kicsit hasonló ez a dolog, mint anno a géprombolás volt, vagy a rádió, tv. Mindegyiknél voltak akik elvesztették az állásukat, és mások akiknek eddig nem volt szereztek újat. A piac folyamatosan átalakul, alkalmazkodni kell hozzá. Pl. specializációval, hogy nem egy (n+1)-edik kisboltot kell nyitni, hanem bizonyos termékekre specializálódni, amelyeket az ilyen nagyobb boltok nem forgalmaznak, vagy csak 1-2 típust az amúgy kapható több tucat közül. Vagy magasabb minőségűeket. Így mindig lesz egy vásárlókör aki oda fog járni, mert máshol nem tudja beszerezni vagy csak sokkal körülményesebben. De biztos van ezer megoldás, csak hasraütöttem hirtelen.