• Macropus Rufus
    #52
    ne add fel! :) gondold végig.
    ne abból indúlj ki, hogy te jól élsz, és nem kell napi szinten az életedért küzdeni mint elődeinknek pl. 1000 éve.
    te az a szerencsés 2-3%-k vagy... A Föld lakosságának a nagyrésze nyomorog. Közel 7milliárdból 1milliárd aki olyan helyen él ami biztonságosnak tekinthető (jenkik, ausztrálok, európaiak kb. itt beis zárúlt a kör)
    A többi 6milliárdnak igencsak szar a sorsa, ui. olyan dolgokért kell naponta megközdenie ami nekünk elképzelhetetlen. Ezt nem nevezném fejlődésnek.

    De engem meg lehet győzni. Állításom szerint a mai ember kb. azon a szinten van mint több száz vagy több ezer éve. 200ezer az erős sarkítás volt, ebbe nem kell belekötni. Te azt fentartom, hogy 10ezer éve sem volt a korához képest okosabb az ember mint most. Akkor is és most is csak az érdekelte, hogy a másikat aki nem kell, eltegye lábalol akármilyen indokkal is. Persze akkor is voltak haladó gondolkodású emberek. De a többség - akár csak most -primitív barom volt.
    Ez az a tipikus tény, hogy az ember mint egyén okos de tömegben primitív baromként viselkedik. Ennyi. Ezt nem hinném, hogy egykönnyen le fogjuk vetkőzni magunról. Csorda szellem vagy hogyan is mondjam. Ez pedig nem egy inteligens faj ismérve. Na most jönn az a rész, hogy "nem szerintem tévedsz mert....." ;)