enyac#22
Egy netbook gépen volt szerencsém kipróbálni (Atom proci mellett kijönnek a különbségek...) - nekem tetszik, szívesen használnám. Ugyanazon kiegészítőkkel (AdBlock, Disconnect) indítva legalább 20%-kal gyorsabb a 21-es Firefoxhoz képest böngészés közben, viszont ugyanazon oldalakat megnyitva 100-150 MB-tal több memóriát eszik az Opera! Remélhetőleg ez még változik. Két dolog van, amit problémásnak ítélek: az egyik, hogy bár böngészés közben nagyon gyors, a beállításokat előhozva megakad az egész, sokat gondolkozik mielőtt hajlandó lejjebb görgetni, menüpontot váltani; a másik bajom pedig az, hogy teljes képernyőre állítva az Opera gomb túl magasra kerül, ezért a fülek és az ablak teteje között van egy 1-2 pixeles üres csík, ami zavaró a fülek között történő váltás során - megszoktam már más böngézőknél, hogy felhúzom az egeret a képernyő tetejére, aztán kattintok - itt néznem kell, hogy hol a kurzor. Gondolom ezt majd javítják. Az is lehet, hogy az 1024x600-as felbontás nem tetszik neki - tudja a fene. Bejelenteném ezeket a hibákat, csak nem tudom, hogy hol és hogyan lehet... Egyébként stabil, nem fagyott egyszer sem.