usersg#13
Érdekes dolog hogy ennyire fogalmad nincs az egészről, és mégis ilyen hosszan írsz róla. Én konkrétan nagyon sok éve használom az operát, még reklám támogatott volt akkor, amikor én nekikezdtem. A saját motorjukat használták, csak hogy tudd. Ennyi év után, ez volt az amit eldobtak.
Egészen konkrétan, pár hónapja felröppentek a hírek, hogy motort cserélnek. Ennek konkrét okai a költségcsökkentésben keresendőek, csakhogy akkor még arról szó sem volt, hogy kidobják az egészet, egy az egyben. Itt ugyanis nem motorcseréről volt szó, hanem teljes böngészőcseréről. A legújabb opera gyakorlatilag egy opera logós chrome. Ez pedig azt jelenti, hogy egyetlen sor sincs benne az eredeti opera böngészőből.
Jó kis marketing duma volt az, hogy "leválasztjuk a levelezőt", de ilyesmiről szó sem volt. Gyakorlatilag az történt, hogy mivel kidobták a komplett operát, chrome -on meg nincs ilyen levelező, ezért az új operában sem volt értelem szerűen. Kiadták viszont külön az m2 -t, ami gyakorlatilag egy komplett opera 12, letiltott böngészőfelülettel.... hát köszönjük szépen.
Egyébként még abban sincs igazad, hogy a böngészőmotorokat külön kellene kezelni, hiszen a webkit, megjelenéséig ezeket nem is emlegettük külön.
Szóval operáék nem írtak semmi újat, hanem átbőröztek egy chrome -ot, ami azt jelenti hogy egyel kevesebb böngészőmotor van a piacon. Jelenleg így most három maradt talpon. Van a microsoft féle ie, a mozilla féle gecko, és a webkit, valamint annak forkja, a blink.
Én régi operásként rettentően sajnálom hogy az opera így szembehugyozta az összes felhasználóját, de ők tudják.... én váltottam iceweasel/firefox -ra, mert nem akarok olyan szar böngészőt használni, mint a chrome... a 12 -es operához meg még biztonsági javításra sem nagyon számítok, hiszen a levelező megjelentetése azt sejteti, hogy még ennyi sem fog járni hozzá... úgy hogy rohadjon meg az opera. Ennyi év után, most remélem csődbe is mennek...