• usersg
    #16
    "Ezekkel az opensource office szoftverekkel az a baj, hogy olyan a fejlesztésük mint a legtöbb desktop linuxnak: ahogy esik, úgy puffan, azt' jó lesz úgy.."

    Ezt csak te hiszed. Majd nézz utána hogyan zajlanak ezek a projectfejlesztések. Az a baj veled, hogy nem érted miről szól az opensource. Marhára nem arról hgoy pár haver összeül és összedob valami cuccot... ez csak a fejekben élő tévhit. Egy ilyen program fejlesztése ugyanolyan komolya munka, mint akármelyik zárt fejlesztés, csak nem egy céges kereteken belül zajló folyamat, hanem több vállalat, és magánember közös munkája. Rengeteg nagyon hasznos dolog jut el így olyan szakaszba, amit egyetlen vállalat csak hatalmas tőkeberuházás árán tudna megvalósítani. Azért is lett ilyen sikeres ez a modell, mert működik. Ha nem működne, akkor nem alkalmaznák. Ezt remélem nem vitatod.
    Az hogy te ennek eredményeképpen akár komplett operációs rendszert is használhatsz licenc díj megfizetése nélkül, egy mellékhatása az egésznek, aminek viszont nagyon is örülnöd kéne.

    A desktop linux minősége pedig nagyban függ a hozzáállástól, ebben igazad van. Én pl debian -t haszálok.. azt felrakod, beállítod, és megy amíg szét nem rohad alatta a gép. Én azt hiszem ezt nyugodtan nevezhetjük minőségnek.