Ez hogyan lehetséges?
  • Sir Quno Jedi
    #18
    Router, routeren tűzfal, gépen tűzfal, akár több is, peerguardian, proxy, adaware, valami kémszoftver kereső, vírusírtó, firefoxhoz noscript, adblock. Aki ezen átjön az csal.

    Ja és ha kifelé ő létesít kapcsolatot oda, ahova nem kéne, akkor csinál egy virtualgépet és arról netezik, majd utána lelövi a virtualgépet és nem menti el a változásokat (term. a virtualgépre is ettől függetlenül érdemes feltenni minden elképzelhető védelmet, hogy ne szagolják ki a jelszavakat menet közben). Én is így teszek, gyanús helyekre kizárólag virtual-ról.

    Emellett figyelni kell a keyloggerekre. Vannak keylogger hardverek, mint pl. olyan amit a billentyűzet és gép közé kell bedugni, meg vannak szoftverek, amik a gépen sasolnak, sőt ha beépülnek rendszer szolgáltatásokba (kernel), akkor végképp nehéz őket meglelni, megtalálni.

    Jelszavaknak pl. generáljunk combos biztonságos jelszavakat (van ehhez program és weboldal is ezer), amiket mi sem tudunk megjegyezni és tároljuk máshol, akár jelszókezelő programokban, vagy legyen megjegyezhető, de írjuk fel úgy valahova, pl. papírra, hogy abból mi rájöjjünk a jelszóra, de más NE!

    Mail fiókot használjuk többszörös azonosítással, pl. gmail. Ott ha isemertelen ip-ről és/vagy gépről akarnak belépni, küld nekünk sms-ben kódot és csak azzal lehet belépni stb. Sok rendszerben van hasonló, pl. a steam-en a steamguard.

    Telefonunkat lock-oljuk a lehető legerősebb védelemmel, ragasszuk le/jelöljük be az aksit, hogy észrevegyük ha kivették volna a sim-et.

    Ne feledjük, ha túl sok jel van, az azt jelenti belső ember van ellenünk. Feleség, barátnő, szobatárs stb. Találjuk meg, leplezzük le. Ehhez kiváló kémkamerákat lehet kapni, de számtalan módon csapdába csalhatjuk.

    És végül: NE BÍZZ SENKIBEN!