Harmadik éve dolgozom multinál, és minden "gonosz multik" meg "szemét multik" pletyka ellenére imádom. Előtte volt szerencsém 25, majd egy 10 fős cégnél is dolgozni, de fél év után leléptem, mert kritikán aluli volt minden: A fizetés, a társaság, a főnök dilije.
Miért is jó a multi (nekem)? Külföldi kollégákkal napi szintű intenzív kapcsolat (e-mail hegyek, telkók, videókonferenciák, időnként utazás külföldre), amivel folyamatosan tudom javítani az idegennyelvi tudásomat, mert manapság aki nem tud folyamatosan legalább angolul (de inkább angol+németül), az iszonyatos módon belimitálja a saját lehetőségeit.
A cég korrekt (itt gondolom szerencsés multit fogtam), a főnökség nagyon rendben van, bárkihez tudok fordulni ha kérdésem van, akár az "atyaúristenekhez" is. A munkakörnyezet nagyon jó, a hangulat hibátlan, kollégákkal gyakran járunk el sörözni is (akár a közeli főnökséggel is), a cég által szervezett csapatépítésekről nem is beszélve.
Sok fejlődési lehetőség: Tréning hegyek, mindenféle vizsgák, rengeteg "ránk tukmált" munka. Ennek én személy szerint azért örülök, mert tudom hogy alapvetően lusta dög vagyok, és igenis, hajtsák csak ki a belemet nyugodtan, rám fér. Eleinte persze, kellemetlen, hogy minden szart megkapsz a nyakadba, de utána valahogy jó érzéssel tölt el, hogy "ezermesterré" válsz, és bárki kérdez bármit, tudsz rá normális, érthető magyarázatot adni, szakmailag alátámasztva. Jót tesz az egonak :) Arról nem is beszélve hogy van rendes juttatási rendszer: cafeteria, normális fizetés, és hivatalosan elszámolt túlóra is.
Bocsánat az ömlengésért, de mindenki szidja a multikat, és ennek biztosan van alapja is, de az én személyes tapasztalatom határozottan pozitív, és ha izzó vassal piszkálnának, akkor sem váltanék máshova. Nyilván ez köszönhető annak, hogy normális emberek vesznek körül, a főnököm rendes (sokat vár el, de nagyon korrekt), a kollégáim rendesek, és az is motivál hogy 3 év alatt kétszer is sikerült előre lépnem a rendszeren belül, nem kevés energiabefektetéssel.