• Cat #6
    Néhány embernek ahogy nézem szövegértési nehézségei vannak.

    1. A videót nem a kislány töltötte fel.
    2. A Facebook nem távolította el időben a videót. Magyarországon is ha értesítés után 24 órán belül nem távolítanak el egy honlapról egy kifogásolt, például szerzői jogot sértő anyagot akkor már megáll a honlap felelőssége is, nem csak a feltöltöé. (Akit érdekel a dolog keressen rá arra, hogy "értesítési eltávolítási kötelezettség")

    3. A Facebook alkalmazottak felelőssége abban állhat, ha például az ügyfélszolgálatos kolléga simán kitörölte az eltávolítási felszólítást, vagy továbbította azt a felettesének, és az nem tett semmit, pedig munkaköri kötelessége lett volna. A magyar büntetőjogban léteznek olyan fogalmak, mint például a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés.

    "Aki foglalkozása szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétséget követ el." Általában a szabály szegése aktív magatartással valósul meg, elméletben nem kizárt a mulasztással tett cselekmény sem. Valamilyen okfolyamatba az elkövető nem avatkozik be, pedig kötelessége lenne.