• CairoJack
    Reggel még nem az volt a címe ennek a cikknek, hogy "Táblagépre teremtették a Windows 8-at?" Akkor most mi van, az MS nem fizette ki a "A cikkedben fennhangon dícsérd a Windowt" felárát, vagy mi?

Amúgy épp akartam írni, hogy táblagépen is egy nagy lapát elefánttermék a W8. De úgy látszik a szerkesztő is rájött.

Volt szerencsém pár napig tesztelni egy W8-as tabletet, (nem RT-t), és van vele egy komoly gond. Az asztali felületen használhatatlan, idegesítő és teljességgel felesleges Modern UI itt tényleg értelmet nyer, csak az vele a baj, hogy olyan funkciószegény mint állat. Nekem nem sikerült soha 10 percnél többet eltöltenem ott, hogy ne kellett volna (ha más nem fájlkezelés miatt) átmásznom az asztali felületre, ahol meg minden rohadt kicsi, ha egy 10 colos tableten próbálod böködni a 3 milliméteres ikonokat. Főleg akkor jó, ha sok van egymás mellet, akkor aztán tuti mellényom az ember. A régi felület nem tapcskolásra van.

Még egy apróság. Én sok olyan régi játékkal találkoztam, ami meg sem nyekken W8 alatt (itt most 8-10 éves klasszikusokról beszélek), és ami a stabilitást illeti, személy szerint ÉN (a saját két szememmel, és egyéb érzékszerveimmel), még egyszer mondom, ÉN magam láttam olyat (és nem urban legend, ami egy haver haverjának a haverjával esett meg) hogy a W8 úgy összehalt egy PC-n (és nem valami ócska vacakon, hanem egy kb 3 éves csúcsgépen, ami még ma is erős középkategóriás), hogy az életbe nem kelt fel többet. Se visszaállítás, se semmi. Azért nem volt nagy a szomorúság, mert volt plusz egy indok visszatelepíteni a jól bevált W7-et.

Összegezve a W8 vacak lett asztali gépen, vacak tableten, nem is túl stabil, izmos vason szinte semmivel nem gyorsabb (viszont jóval rondább) mint a W7.
    Mit akar még az MS?
    Eszeveszetten tempóban találjanak ki egy normálisan használható koncepciót, vagy ássák el magukat.

(A fenti állásfoglalás a saját tapasztalatom, tudom a kommentelők közül sokan szeretik az új rendszert. (Más kérdés, hogy élő emberrel nem találkoztam, aki ezt állította volna, de azét nem hiszem, hogy minden komment mögött egy fizetett MS troll áll. Szimplán csak fanatikusok, akik márkahűségből próbálják menteni a menthetetlent.))