• Dodo55
    #4
    "Egyre több a Windows 8-as táblagép, áruk is mérséklődik, és mivel minden megszokott programot tudnak futtatni, az ember önkéntelenül is ugyanazokat a követelményeket várja el tőlük, mint a notebookoktól."

    Érdekes, eddig arról volt szó a PC-k (moduláris x86 rendszerek) élve temetése során, hogy a tabletek minden átlagos felhasználói igényt ki tudnak elégíteni. Ebből meg most mégis az jön le nekem, hogy ugyan (az állítás szerint) a software-es támogatottság megvan, de "az ember önkéntelenül is ugyanazokat a követelményeket várja el tőlük, mint a notebookoktól", tehát egy (főként) x86 alapú, kompaktsága ellenére a lehetőségekhez képest moduláris platformtól. Plusz ugye volt nemrég az a cikk, hogy a PC eladások statisztikája és a valós igények között nem igazán húzható egyenlőségjel :)

    IhiXO: Nekem pl mivel az előző és a jelenlegi monitorom is még csak szimpla TFT-LCD, driver szintű gamma kalibrációra szorulok a szép színek érdekében. Windows Vista óta az nVidia driverbeállításai erre vonatkozólag felülíródnak (egy drivermodellbeli tervezési hiba miatt, sok-sok éve nem sikerült ezt áthidalniuk), viszont van egy ősrégi kis progi, ami képes a beállítások megtartását kierőszakolni. Ez még Win9X/XP-re készült, mégis ezt kell használnom, nem találtam eddig mást ami segítene rajtam.