• Nagydög
    #65
    http://en.wikipedia.org/wiki/Aviation_safety

    Itt van a statisztika a milliard utazasra eso halottakrol is, de az szerintem nagyon torzit, mert az autos utazasok nagyon szornak tavolsagban. Beleszamit, ha Joe elmegy a mallba, ami amugy 300 meterre van, meg az is, ha Joe elindul a keleti partrol a nyugatira, es egyben lehuz 800 km-et.

    "Egyebkent aki fel a nagy magassagbol torteno lezuhanastol vagy a nagy sebessegu autobalesetektol, az utazhat alacsonyabban repulo, motornelkuli siklasra is kepes repulovel"

    Nincs ilyen utasszallito, illetve szinte mind ilyen. mindegyiknek egesz jo a siklasi tenyezoje(vagy minek hivjak). 10 Km-es utazo magassagbol majd 100 kilometert lehet siklani, de sokra nem mesz vele, mert baj mindig a leerkezessel van.

    "Az egyetlen gond, hogy a legtobb legitarsasagnal manapsag nem lehet egy lasabb es biztonsagosab repulot valasztan."

    A lassabb repulo nem biztonsagosabb. Az embert a foldbe csapodas oli meg, es ahhoz meg a lassub gepek atesesi sebessege is tul magas, hogy komoly eselyed legyen. 100 km/h-val autoval fejre allva is eselyes, hogy ott marad az ember, ennyivel meg erdemi utasszallitasra alkalmas gep nem marad a levegoben.