• donceleger8
    #26
    Akkor még nem volt wp8, a wp7 meg nem is volt ilyen jó. Egyébként a Symbian is használható mind a mai napig, nem azért cseréltem le mert elromlott a telefonom, hanem azért mert lejárt a hűségem és válthattam.
    Eleinte Elgondolkoztam egy androidos teló beszerzésén, konkrétan a Sony z lett volna, de mégis a Lumia 920 mellett döntöttem.
    Minden bizonnyal a wp8 miatt, amit egyébként már az asztali gépemen is használok, valamint van Xbox 360-am is, és arra gondoltam, hogy a smartglass progival szépen kapcsolatot tudok teremteni mindhárom eszköz között. És ez így is van.
    Fervusonpapa hiába hiszi azt, hogy csak a Nokiáról tudok véleményt mondani, ez nem így van. Munkámból adódóan sok telefon megfordul a kezem között, és bizony ki is használom a lehetőséget egy kis nyomkodáshoz. Ezek alapján mondom azt, meg a családban tapasztaltak alapján - itt megtalálható Galaxy s2, Galaxy s advance, Sony xperia mini, Galaxy s3 mini, illetve a környezetemben iphone és Galaxy s3 is, és ezeket nyomkodom is - hogy jobb a wp8-as teló. És Hozzáteszem, hogy nekem, nehogy valaki belekössön.
    Ahogy Mások is írtak, az android menüje egy nagy összevisszaság, ömlesztve vannak az ikonok, szinte semmit sem lehet megtalálni. Számomra idegesítő, ha nem tudok valamit azonnal megtalálni. Ebből a szempontból a wp8 egyszerűsége nekem jó választásnak bizonyult. Ami nagyon kell azt csempében kiteszem, ráadásul elő csempe így értesítés sem kell mert azonnal látható ha valami történt, a menüben meg abc sorrendben vannak az alkalmazások.
    Letisztult, egyszerű, felhasználóbarát. Szerintem.
    Sokan ezt a játéktelefon formát tartják a legszebbnek már az N9 óta. Persze nem mindegyik Lumia pont így néz ki, de a 920 pl igen és ez nekem nagyon tetszik.
    De ez egyéni megítélés, de ha játéktelefonozunk, akkor az s3 inkább az, a felsőkategóriás mivolta melletti pocsék anyaghasználat miatt.
    Ami meg az árát illeti, tudom hogy a kártyafüggetlen ár számít, de én szolgáltatónál 110k-ért vettem a 920-at, míg pl az s3 ugyanilyen dijcsomagban még most is 120k. Ezek alapján nem tudom melyik a túlárazott, és akkor még a Nokia only szolgáltatásokat meg sem említettem. Ugye van a korlátlan és nagyon jól működő navigáció. Említhetném az innovatív fejlesztéseket is, mint pl optikai stabilizátor, aminek tényleg van haszna. Minap mentünk hazafelé a boltból, kezemben egy nehéz táska és pont le kellett fényképezni valamit. Szabad kezemmel elővettem a telót és lőttem. Szép éles kép lett, amit mással adott körülmények között nem biztos hogy meg tudtam volna csinálni. Kamerázás közben is nagy szerepe van a stabilizátornak, aminek szintén nagy hasznát vettem már.
    Személyes szerint ezeknek sokkal jobban tudok örülni, mint mondjuk a 100. haszontalan alkalmazásnak. Persze az áruház kínálata nem ér fel az androidéval, de a legfontosabb alkalmazások itt is megtalálhatók és folyamatosan bővül.
    Többnyire ezek győztek meg és a napi használat során azt tapasztalom, hogy nem bántam meg. Sőt, napról napra jobban tetszik.