• Macropus Rufus
    #15
    azért nem pont így van. Az állam pl. fentartja az erőszak szervezetket, de te nem csinálhatsz magánhadsereget esetleg magán rendőrséget. Vagy ha még is lehet azoknak a jogköre pontosan annyi mint egy átlagos civilnek.

    Cikkhez: azért azt figyeltétek, hogy "amelyek lehetővé tennék, hogy az ügyekkel semmilyen viszonyban nem lévő személyek számítógépeibe is betörjenek. Az ügynökök ezekről a külsős PC-ről és notebookokról törhetnék majd fel a célszemélyek számítógépeit. Az akciók jóváhagyásához nem lenne szükség bírói engedélyre."
    magyarán nem is kell nekem semmit elkövetnem ahhoz, hogy feltörjék a gépemet, csak azért, hogy az én gépemről indítsanak támadást az ő célpontjuk ellen.
    Namost ugye ez pl. a magyar BTK értelmében erősen számítógépes bűncselekmény kategória, és nem hinném, hogy a magyar ügyészség engedélyt adna a holland fakabátoknak, hogy teljesen ártatlan magyar emberek gépét feltörjék csak azért, mert onnan könnyebben támadhato, egy az ország terlüetén működő pl. DDoS támadásokat vezérlő szerver.

    Gy.k. a holland törvénykezés hivatalosan is engedélyeztre a rendrőségnek a számítógépes bűncselekmények elkövetését annak érdekében, hogy valakit elkapjanak. Miért nem marad az ilyen a klumpás tulipán termesztésnél?