• Tetsuo
  #20
  Nézzétek, ez egy ordogi kor. Társadalmunk nagyjából 3 kulon csoportra oszlik, egy kisebbre, egy nagyobbra és egy jóval nagyobbra. A kisebb kihasználja a masik kettot. A legnagyobb csoport tagjai rabszolgamod elnek: robotolnak, bambuljak a tv-t, vasarolnak.
  A kisebb csoport hajt, teper, konyokol, ha kell, haborukat gerjeszt, vegletekig hasznalja az eroforrasokat, uralkodik.
  A kozepso pedig prostitulatkent kiszolgalja a legkisebb csoportot, vagyis eladjak magukat, a lelkuket. Fontosabb fogaskerekek, akik mukodtetik a kizsakmanyolo rendszert. Pl. mediadolgozok, rendorok stb.
  A fennallo modern, rabszolgatarto eletmod eredmenyezi a tulnepesedest, a tulfogyasztast, a kornyezet durva rombolasat, talajmergezest, levegoszennyezest; Erdok vegleges megsemmisuleset, tengerek 90%-os lehalaszasat.

  Egy ma felnovo gyerek, ha szerencses, akkor valaszthat, hogy melyik csoport tagja lesz. A tobbseg, Azsiaban, Afrikaban, Dél- es Kozep-Amerikaban egyaltalan nem valaszthat, nekik a modern-rabszolga kaszt jut.
  Europaban es Angolszasz teruleteken egy atlag gyerekbol joval konnyebben lehet masokat kizsakmanyolo uzletember, cegvezeto, manipulator mediaguru stb. vagy a fontos fogaskerek.
  Maga a rendszer ilyen. A novekedes hajszolasa tartja fenn.

  Az eddigi civilizaciok tobbsege az eroforrasok pazarlasa, a kornyezetevel erosodo diszharmonia miatt bukott el. Azokat a civilizaciokat is ezek a pazarlo civilizaciok romboltak le, amelyek osszhangban tudtak elni kornyezetukkel.
  Ma a legnagyobb veszely az emberiseg szamara az, hogy egy nagy globalis tarsadalmi rend van kialakuloban (ill mar ez van), vagyis ha az osszeomlik, akkor nincs mas, vege.

  Errol az emberek komoly forumokon nem nagyon beszelnek, mert aki at is latja a helyzetet, csak a maga hasznaval torodik es abban bizik, hogy az osszeomlas meg odebb van.