Szélesvásznú zombiapoklaipszis.
 • pett3rson
  #116
  Hali!

  Még tegnap akartam megírni a saját kritikámat, de aztán elfelejtettem :)

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Inkább így folytatom, mert van pár olyan dolog amit muszáj vagyok beírni :)
  Szóval, kezdem azzal, hogy tetszett is meg nem is :) Őszintén szólva többet vártam az alapján amit mondtatok, de azt hiszem ez az Én hibám, már túl sokat várok el a mostani filmektől. Nehéz már igazán jót alkotni.

  A zombis kategóriában egyedülálló, az biztos. Ami nagyon tetszett, hogy a főbb mellékszereplők nem halhatatlanok és a legváratlanabb pillanatokban is beüthet a krach. Ami nem, az az, hogy Brad Pitt viszont nagyon sok olyan szituba keveredik amitől már "hiteltelenné" válik az egész, mert ugye Ő meg megússza mindet. Tudom, hogy Ő a főszereplő, de ha nem raknak bele ennyit, csak a közelébe van mindennek és úgy történnek ezek vele - mint ahogy erre is van példa sok - az is bőven elég lett volna. A legnagyobb baki nálam a repülő lezuhanása...csak Ők ketten és pont ők ketten maradnak életben? vagy csak egyszerűen feleslegesnek lett titulálva, hogy legalább pár életben maradott még feltűnjön? hát nekem ez így nagyon nagy pofon volt, mert a film eddig a pillanatig nagyon hihető volt.
  Egyébként a könyvből ez az életszagúság, halandóság, önfeláldozás, hősiesség, az egyén küzdelme az nagyon jól át lett ültetve, talán ez viszi a hátán az egészet. A katonák azok nagyon jók, nagy arcok :)

  Tovább nem nyújtom, jöjjön a vég, amivel megint nem voltam túlságosan elégedett, bár ha ennél rosszabb volt a másik verzió akkor még szerencsénk is van. A kutatólaboros rész amikor lopakodnak az nagyon ott van - tulajdonképpen egész végig fent van tartva a feszültség a filmben és ez is egy jó pont, jó nagy piros pont -, viszont ez a beoltom magam egy kitudja milyen vírussal..hát nekem ez nem gyere be. A párom ilyennel foglalkozik, bár Ő nem volt hajlandó megnézni a filmet Én meg nem tudtam neki elmagyarázni pontosan mi történt, azért lényegében az jött le, hogy ez tökre működhet. mármint hogy beoltja magát aztán meg megkapja az "ellenszert" :) de nekem akkor sem tetszik :D
  ami itt tetszett az maga a zombi aki az ajtónál áll. hát az a fogvacogtatás, az nagyon ütött :D  Nah, szóval még ennek le kell ülepednie és talán még párszor megnéznem, hogy valóban el tudjam dönteni most melyik oldalra álljak, de egyelőre azért több a pozitív élmény, attól a pár bakitól eltekintve nagyon izgalmas és pörgős film, volt pár rész amikor még Én is hátrahőköltem, meg beszartam :D

  Számokkal? 7/10 :)