Szélesvásznú zombiapoklaipszis.
  • Prof William
    #110
    Mivel ugyanaz a véleményem és így egyszerűbb így simán csak bemásolom ide, azt ami máshova is írtam...

    World War Z

    Sokkal jobb lett mint vártam. Világméretű eseményeket mutat be de mégis jó pár jelenetben meg van az a kausztrofób zombis hangulat.

    Olvastam, hogy eredetileg milyen lett volna a vége és sztem ennek a fényében jót tett neki a vég újraírása.

    A MUSE zenéje tetszett főleg a főcímben. Ha már itt tartunk maga az egész főcím is nagyon hatásos volt.

    A zombik egyáltalán nem voltak olyan nagy massza, mint amit a trailerek sugalltak és ráadásul jó pár jelenetben szép közelről is meg lehetett ket csodálni őket, ahol természetesen nem volt cgi csak maszk. Egész "jól" néztek ki.

    A könyvre tényleg csak nyomokban emlékeztet, bár az Izraeli jelenetben majdnem szóról-szóra idézik a könyv egyik fejezetét. Ha könyvet nézzük, akkor rossz adaptáció, de ha csak a filmet akkor megállja a helyét a zombifilmek között.

    Érdekes zombikoncepciót vet fel és maga konklúzió is meglehetősen érdekesre sikerült. A vértelenség annyira nem zavart. Attól még hogy nem beleztek ki benne 5 percenként agy embert a film még izgalmas volt.

    Amit sajnálom, hogy lehetett volna benne még 1-2 nagyszabású jelenet égő városokról meg a többi dologról, de így is jó volt az arány. A színészek tették a dolgukat de senki sem tett semmi kiemelkedőt, hiszen Pitt volt a főhős, aki a legtöbbet volt a vásznon. A többiek túl gyorsan cserélődtek ahhoz, hogy érdemes legyen kibontani a személyiségüket.


    A film végig pörög szinte sosem ül le. Aki el tud vonatkoztatni attól, hogy kb semmi köze könyvhöz az egy pörgős nyári akcióthriller zombiapokalipszissel.

    Megérte megnézni és lehet hogy még1 nézés lesz belőle a jövő héten a haverokkal.

    Személy szerint ajánlom.